Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 η Επίτροπος κα Mariya Gabriel ξεκίνησε την εκστρατεία #SaferInternet4EU, μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που αποσκοπεί στην προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού μεταξύ παιδιών και νέων.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει έναν διαγωνισμό δημιουργίας πρωτότυπου υλικού που προάγει την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το υλικό δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούριο αρκεί να έχει δημιουργηθεί από το άτομο ή την ομάδα που υποβάλλει την αίτηση. Κατηγορίες υποψηφίων είναι οργανισμοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/nea/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-saferinternet4eu/ ενώ οτιδήποτε νεότερο θα ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας και των κοινωνικών δικτύων του SaferInternet4Kids.

Ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός #SaferInternet4EU θα διαρκέσει από την 1η Μαρτίου 2018 έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 και οι νικητές θα κληθούν στις Βρυξέλλες σε ειδική τελετή για να παραλάβουν το βραβείο τους. Η φόρμα υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει την 1η Μαρτίου στο Better Internet for Kids (BIK) portal (https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/saferinternet4eu).

Η συμμετοχή σας κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να περάσουμε το μήνυμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων ότι στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε και εργαζόμαστε για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο για τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση
Η Ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου