Αρχική Σελίδα - ΔΠΕ Κυκλάδων
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 00:00

Ευχές από τη Διεύθυνση Π.Ε. Κυκλάδων

Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης "Επιστήμες της Αγωγής: "Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση"

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 10:00

Μαθητικός Διαγωνισμός

Με την ευκαιρία του 1 ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας που θα διεξαχθεί 19-22 Νοεμβρίου, 2015 (www.schoolpsych2015.gr), στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας και το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών μαθητικός διαγωνισμός με θέμα: «Το δικό μας σχολείο….».«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα».

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα:
«Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Καινοτόμες Παιδαγωγικές Πρακτικές»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 24 έως 26 Απριλίου 2015 στην πόλη της Καστοριάς
και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. 183716/Δ2/13-11-2014)

Το ΚΠΕ Κορθίου σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε, Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Ν. Κυκλάδων, στο πλαίσιο της Πράξης « Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον & την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους – Άξονας Προτεραιότητας 9»,   πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Άνδρο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:  « Ανθρώπινες παρεμβάσεις: παραδείγματα αειφορικής διαχείρισης στο φυσικό περιβάλλον», το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν συνολικά 50 εκπαιδευτικοί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δυτ. Αττικής και Κυκλάδων.  

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τρίτη 21 Απριλίου 2015

 

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» σας προσκαλούν στην  τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού και Φοιτητικού Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με θέμα:

«Προσεγγίζουμε κριτικά το  παρελθόν:

Στιγμές του 20ου και του 21ου αιώνα»

 

To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει την οργάνωση και λειτουργία, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών», το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης. Η χρονική διάρκεια των σπουδών για την απονομή του ΜΔΕ ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα.

Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου

Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.), διοργανώνει το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Εκπαιδευτικές Πολιτικές για το Σχολείο του 21ου Αιώνα». Το ανωτέρω συνέδριο θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη στις 27-29 Μαρτίου 2015.

Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε 

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος προγραμματισμένης εκδρομής του Δημοτικού Σχολείου Κέας

2η Ανακοίνωση

4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

http://etpe2015.web.auth.gr/etpe2015/  

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 30 Οκτωβρίου 2015 – 1 Νοεμβρίου 2015

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για τον Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2015

 

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 12:01

22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Mediterranean Heart», προτείνουμε την παρακάτω δράση που έχει ενδιαφέρον:

 αφορά σε ένα ερωτηματολόγιο που παρουσιάζει το νερό ως στοιχείο ενότητας των ανθρώπων και των λαών.

 

Περισσότερα στα συνημμένα έγγραφα

Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε την πρόσκληση και το σχέδιο προγράμματος για το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Building Skills: The role of skills development in Education”. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Microsoft Hellas και θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σελίδα 1 από 27

Πρόσθετες πληροφορίες

Κατασκευή Ιστοσελίδας Νεκτάριος Φαρασόπουλος Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70