Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και έχει θέμα:

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, από 20 έως 22 Απριλίου 2018.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτυπώσει τη ρέουσα πραγματικότητα και να αναδείξει τη διαλεκτική σχέση εκπαίδευσης και πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται η καταγραφή ερευνητικών και θεωρητικών προσεγγίσεων και προτάσεων, η ανταλλαγή γόνιμων προβληματισμών και η προώθηση δημιουργικού διαλόγου για τη σχέση εκπαίδευσης και πολιτισμού στη διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου είναι:

  • Αγγελόπουλος Γεώργιος – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
  • Αθανασιάδης Θεοχάρης – Ιστορικός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος “Δημόσια Ιστορία” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
  • Βλαβιανού – Αρβανίτη Αγνή – Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής
  • Γραμμένος Δημήτριος – Κύριος Ερευνητής,  Ίδρυμα Τεχνολογίας και  Έρευνας (ΙΤΕ)
  • Μιχαηλίδης Μύρων – Αρχιμουσικός
  • Μουρατιάν Ζαμπέλ – Εκπαιδευτικός, ΜΑ Μuseum Studies, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου
  • Νικολάου Γεώργιος – Αναπληρωτής Καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και τον τρόπο υποβολής εργασιών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://synedria.pdekritis.gr.

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος
Τερζάκης Γεώργιος
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης

(κατεβάζετε από εδώ την αφίσα του συνεδρίου)


Εγγραφή στο συνέδριο

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές εισηγητών και συνέδρων στο 2ο Πανελλήνιο Συνεδρίο με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» συνεχίζονται. Η έγκαιρη εγγραφή σας θα διευκολύνει την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωσή του.

Η φόρμα εγγραφής – παρακολούθησης βρίσκεται εδώ: https://goo.gl/forms/VxOgmPWiBe9DtvuQ2

Σας παρακαλούμε να κάνετε έγκαιρα την εγγραφή σας.

Προεγγραφή στα εργαστήρια

Εππλέον, εκτός από την παρακολούθηση προφορικών ανακοινώσεων, μπορείτε να επιλέξετε να προεγγραφείτε σε κάποιο/α από τα διαθέσιμα εργαστήρια. Για να συμμετάσχετε σε εργαστήριο/α θα πρέπει να έχετε εγγραφεί πρώτα ως σύνεδρος.
Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα μόνο εργαστήριο ανά συνεδρία, οπότε διαβάστε πρώτα τις διαθέσιμες περιγραφές των εργαστηρίων και τις προϋποθέσεις συμμετοχής κι έπειτα επιλέξτε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.

Οι περιγραφές των εργαστηρίων θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο https://goo.gl/GFgGb4 από την Παρασκευή 30-3-18.

Είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας στο/α εργαστήριο/α που επιλέξατε κατά τη διάρκεια των εγγραφών την πρώτη μέρα (Παρασκευή 20 Απριλίου 15.00-16.00) ή μια τουλάχιστον ώρα πριν την έναρξη κάθε εργαστηρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε άλλους σύνεδρους να αντικαταστήσουν τυχόν απόντες, συμπληρώνοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων κάθε εργαστηρίου.

Για τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια του Συνεδρίου δηλώνετε στην ηλεκτρονική φόρμα: https://goo.gl/forms/eeADxo0ABxVO8Hy52

Να λάβετε υπόψη σας ότι το εργαστήριο με τίτλο “Μετασχηματίζουσα μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρία: Αξιοποίηση πεποιημένου πλατωνικού διαλόγου ως γέφυρας για συνάντηση Φιλολόγων και Μαθηματικών” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 18.00-21.00 και μαζί με την θεατρική παράσταση γίνεται για να τιμηθεί το 2018 ως Έτος των Μαθηματικών.

Για τη συμμετοχή σας σε αυτό το εργαστήριο δηλώνετε στην ηλεκτρονική φόρμα: https://goo.gl/forms/FfonvsDntHJSsNNq1

Ειδικά για τους/τις εκπαιδευτικούς, παρακαλούμε τους/τις Δ/ντές-τριες όλων των σχολείων να ενημερώσουν έγκαιρα όλους/ες  με ενημερωτική-διευκρινιστική συζήτηση πριν τις διακοπές του Πάσχα και με προώθηση του μηνύματος αυτού στα προσωπικά e-mail όλων.

Με εκτίμηση

Η οργανωτική Επιτροπή