fapjunk.com teensexonline.com
«Ένα σπίτι για όλους» του 1ου  Νηπιαγωγείου Σύρου – Σχέδια Εργασίας και Υλικό-Toolkit  – ΔΠΕ Κυκλάδων

Tο σχέδιο εργασίας  και το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος με τίτλο “Ένα σπίτι για όλους”, με πολύ παιχνίδι, έρευνα, προβληματισμό, νέες γνώσεις και ενσυναίσθηση, δημιουργήθηκε τη σχ. χρονιά 2021-22, στο 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, με τις Νηπιαγωγούς Σοφία Σκουργιά, Άννα Φέρμελη και Χριστίνα Παπουτσάνη και αναρτήθηκε στην  εκπαιδευτική εργαλειοθήκη –toolkit- της ομάδας EECERA SIG: Children from Refugee or Migrant Backgrounds, που εργάζεται παγκοσμίως στον τομέα της Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την αναφορά που έγινε στο έργο, να διαβάσετε όλο το άρθρο και να δείτε ένα δείγμα του σχεδίου εργασίας.

https://www.canva.com/design/DAFYcQfFImU/view

https://refugee-early-years.org/our-vision

Η εκπαιδευτική αυτή εργαλειοθήκη στοχεύει να προσεγγίσει και να μετριάσει τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά πρόσφυγες ή μετανάστες στη νέα τους χώρα και να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς εισάγοντας ιδέες και έννοιες σχετικά με τις εμπειρίες του πρόσφυγα και της μετανάστευσης.

Επιπλέον, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό και  ιστότοπο του Ηνωμένου Βασιλείου Νursery World για επαγγελματίες στους τομείς της εκπαίδευσης και την παιδικής φροντίδας στην προσχολική ηλικία.  

https://www.nurseryworld.co.uk/features/article/inclusion-new-toolkit-aims-to-help-early-years-settings-working-with-refugees-across-the-world#Echobox=1689780279