fapjunk.com teensexonline.com
Εκπαιδευτικές Προβολές ταινιών AnimaSyros 2023, Σύρος 26.9 – 9.10.23 – ΔΠΕ Κυκλάδων

Το Anima Syros 2023 -Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων- θα είναι και φέτος στη Σύρο, από 26 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου, με πρωινές εκπαιδευτικές προβολές ταινιών και ένα απογευματινό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά Δημοτικού.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο education2@animasyros.gr

 

Τα εργαστήρια αντλούν έμπνευση από την κεντρική θεματική του Φεστιβάλ “Animation και Αρχαία Ελλάδα”.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προβολών και των εργαστηρίων: https://animasyros.gr/media-literacy-2023

Για περισσότερες πληροφορίες, για τις προβολές καθώς και λεπτομέρειες για τις δωρεάν μετακινήσεις των σχολείων εκτός Ερμούπολης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μαρία-Λουκία Μητράκου στο τηλέφωνο 6984966057.

Περισσότερα

Παρατίθενται κάποια στοιχεία του προγράμματος των πρωινών εκπαιδευτικών προβολών του φεστιβάλ καθώς  και του απογευματινού τριήμερου εργαστηρίου που απευθύνονται σε μαθητές Δ – ΣΤ Δημοτικού.

Σχολικές προβολές

Το ANIMASYROS, πάντοτε σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, καλεί μαθητές, δασκάλους και καθηγητές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη της εμψύχωσης στην εκπαίδευση μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα προβολών για σχολικές ομάδες. Παράλληλα, θέλοντας να αναδείξει τη δουλειά που πραγματοποιείται στα σχολεία πανελλαδικά αλλά και σε όλο τον κόσμο πάνω στο ανιμέισον, επέλεξε να εντάξει στο πρόγραμμα των σχολικών προβολών και μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σειρά μαθητικών ταινιών μικρού μήκους.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Mironins (Mikel Mas Bilbao & Txesco Montalt, Ισπανία, 60′, 2022) για παιδιά 3 ετών και πάνω
Τι θα γινόταν αν ξαφνικά ζωντάνευε ένας πίνακας και μπορούσαμε να μπούμε μέσα του και να ανακαλύψουμε έναν απίθανο κόσμο πέρα από κάθε φαντασία; Το Μουσείο Μιρό μας προσκαλεί σε μια σουρεαλιστική διαδρομή που αποκαλύπτει τον απίστευτο κόσμο της τέχνης και της δημιουργικότητας του γνωστού υπερρεαλιστή ζωγράφου, Ζουάν Μιρό.

Μαθητικές ταινίες:  
Elizabethan Theatre (Χρυσούλα Νικολοπούλου & μαθητές του Ε1 του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης, Ελλάδα, 2023, 7′) 
The Sirens still singing (Μαθητική ομάδα “Μύθος, μουσική & animation” του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών, Ελλάδα, 2022, 12’) 

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

Valentina (Chelo Loureiro, Ισπανία, 2021, 66′) για παιδιά Γυμνασίου
Η Βαλεντίνα ονειρεύεται να γίνει ακροβάτης, αλλά επειδή έχει σύνδρομο Down πιστεύει ότι δεν θα τα καταφέρει. Η γιαγιά της όμως τη διαβεβαιώνει πως αν οι κάμπιες μπορούν να μεταμορφωθούν σε πεταλούδες τότε τίποτα δεν είναι αδύνατο. 

*Η προβολή της ταινίας Valentina πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Cinematherapy 2023 του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την Ντενίς Νικολάκου, συνθετική ψυχοθεραπεύτρια, και αφορά στην ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και νέων με υλικό που αντλείται από την 7η τέχνη. 

Μαθητικές ταινίες: 
Τα ξεχασμένα δώρα του Άη-Βασίλη (Αναστασία Νούτση & μαθητές Εν.Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς, Ελλάδα, 2022, 3′) 
Fish It! (Χρύσα Βουδούρη & μαθητές Σχολής Καλών ΤεχνώνΕλλάδα, 2022, 3′) 
The Speech of Txai Surui (Students of the Multimedia Project of Escola Parque, Brazil, 2022, 4′)
 

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 

Hercules (Ron Clements, John Musker , USA, 1997, 99′)  μεταγλωτισμένο για παιδιά όχι πολύ μικρά θα βρίσκονται μαζί μας και οι σκηνοθέτες της ταινίας
H γεμάτη χιούμορ, κατορθώματα και ρομαντικές νότες 35η ταινία κινουμένων σχεδίων της Walt Disney οδηγεί τους φίλους των κινουμένων σχεδίων σε έναν μυθικό κόσμο φαντασίας και γέλιου που έχει τις ρίζες της στην ελληνική μυθολογία και φτάνει την τέχνη των κινουμένων σχεδίων σε… Ολύμπια ύψη. 

*Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί παρουσία των δύο σκηνοθετών.

Μαθητικές ταινίες: 
Space Debris (Δέσποινα Αρμενάκη & Μαθητές 6ης τάξης του 3 Δημοτικού Σχολείου Χίου, Ελλάδα, 2022, 3′) 
Moon Mole (Μαθητές 6ης τάξης, Πορτογαλία, 2022, 3′)
No, you! – Animating Guernica (Yanis Alexakis & μαθητές Δημοτικό Σχολείο Μαλτέζου, Ελλάδα, 2022, 2′)

Οι σχολικές προβολές πραγματοποιούνται στο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου, είναι δωρεάν και απαιτείται κράτηση θέσεων στο education2@animasyros.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τα σχολεία εκτός Ερμούπολης προβλέπεται μεταφορά.  

Απογευματινό τριήμερο Εργαστήριο Κινουμένων Σχεδίων: για Δ – Στ Δημοτικού

“Ξεθάβοντας την αρχαιότητα”

Υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή και ανιμέιτορ Αγησίλαου Ρόμπολα, τα παιδιά θα γνωρίσουν τις τεχνικές του stop-motion και του sand animation, θα γίνουν μικροί αρχαιολόγοι και δίνοντας ζωή στην άμμο θα ξεθάψουν την αρχαιότητα. Θα δημιουργήσουν μία μικρή ταινία ανιμέισον που θα παρουσιάζει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Ελλάδας. 

Για παιδιά (Δ-ΣΤ Δημοτικού)
Ημερομηνίες: Τετάρτη 27 έως Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρες: 16.00 – 19.00
Εκπαιδευτής: Αγησίλαος Ρόμπολας

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη κράτηση θέσης. Στείλτε το ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα, το e-mail σας καθώς και το τηλέφωνο σας στο education2@animasyros.gr.