Σας ενημερώνουμε ότι το 2022 έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι δικαιούχοι του Προγράμματος Εrasmus+ καλούνται να λάβουν ενεργά μέρος και να διοργανώσουν, εφόσον το επιθυμούν, εκδηλώσεις. Επισυνάπτεται σχετική επιστολή προς του δικαιούχους του Προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει ειδική σελίδα στο European Youth Portal.

Η σελίδα αποτελεί τον κύριο δίαυλο επικοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιλαμβάνει χάρτη δραστηριοτήτων και αναμένεται να συμπληρωθεί με ξεχωριστά πεδία για θέματα Πολιτικής για τη Νεολαία, ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το πώς οι νέοι επιθυμούν και οραματίζονται την ευρωπαϊκή συνεργασία στο μέλλον. Οι χρήστες της σελίδας και του portal μπορούν να ενημερώνονται κατά τη διάρκεια του έτους για όλες τις εκδηλώσεις σχετικά με τη Νεολαία με τη δυνατότητα να επιλέγουν φίλτρα ανά θέμα, χώρα ή ημερομηνία που τους ενδιαφέρει.

Στο πεδίο που έχει δημιουργηθεί στο European Youth Portal μπορείτε, εφόσον είστε χρήστες, να καταχωρίζετε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνετε για νέους. Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ για τους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επικυρώνει στη συνέχεια τις δραστηριότητες που καταχωρίζετε, οι οποίες αμέσως μετά εμφανίζονται στο European Youth Portal.

Επίσημη ιστοσελίδα στην Ελλάδα

Η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 έχει δημιουργήσει επίσημη ιστοσελίδα για τη χώρα μας. Η ιστοσελίδα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς με στόχο την ενημέρωση των νέων για εκδηλώσεις, δραστηριότητες και θέματα που αφορούν στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 στην Ελλάδα.

Στις ενότητές της φιλοξενούνται νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις για εκδηλώσεις και δράσεις, δελτία τύπου και προκηρύξεις. Στόχος είναι οι νέοι της Ελλάδας να έχουν ενεργό συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ_ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2022

Με εκτίμηση,

Eλίνα Μαυρογιώργου
Τομέας Προβολής και Αξιοποίησης Αποτελεσμάτων Erasmus+

IKY/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+
Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41| 14234 Νέα Ιωνία
Tηλ. 210 3726388 |
elinamav@iky.gr |www.iky.gr