Αγαπητές/οι  συναδέλφισσες/οι,

από τη θέση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, εγκάρδια σας εύχομαι να έχετε υγεία, χαρά και δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά.

Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά, παρά την πανδημία που δυστυχώς μας ταλαιπωρεί ακόμα, θα είναι καλύτερη από κάθε άποψη. Για πρώτη φορά, μετά από δώδεκα περίπου χρόνια, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έγιναν μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση. Τα σχολεία των νησιών μας έχουν ήδη στελεχωθεί από πολλούς μόνιμους εκπαιδευτικούς. Επίσης, από αύριο, αναλαμβάνουν καθήκοντα στα σχολεία που τοποθετήθηκαν και οι αναπληρωτές της Α’ φάσης. Από αυτήν την άποψη, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές μας.

Με αίσθημα αισιοδοξίας λοιπόν, σας καλώ, από αύριο μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου που επιστρέφουν οι μαθητές μας, να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σχολεία, κυρίως ως προς τις συνθήκες υγιεινής αλλά και ασφάλειας για όλους.

Η περσινή χρονιά ήταν ομολογουμένως πολύ δύσκολη για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Πέρα των δυσκολιών, που πιστεύω ότι αντιμετωπίσαμε επιτυχώς, όλοι μας αποκομίσαμε ουσιαστική εμπειρία σε άγνωστα μονοπάτια όπως  αυτό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να λάβει χώρα τη φετινή χρονιά.

Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που είχαμε την προηγούμενη χρονιά και προσδοκώ σε αυτήν και φέτος. Προσωπικά, σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας. Ελπίζω να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό ώστε τα σχολεία μας να αποτελέσουν κοιτίδα πολιτισμού και πηγή χαράς κι ελπίδας για τους μικρούς μαθητές αλλά και τους μεγάλους, δηλαδή όλους εμάς.

                                                 Καλή Σχολική Χρονιά

 

                                                                                            Με εκτίμηση

                                                                                   Χρήστος Καφτηράνης

                                                         Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων