Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση «Επαναχρησιμοποιούμενα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022», αρ. Πρωτ.  Φ.31/37554/Δ1 – 02/04/2021, στο τέλος του σχολικού έτους τα αναγραφόμενα στη σχετική Υ.Α. βιβλία θα πρέπει να επιστρέφονται από τους μαθητές, να παραμένουν στο σχολείο και να χρησιμοποιούνται ξανά το επόμενο σχολικό έτος.

Ø  Για τις Σχολικές Μονάδες που τα βιβλία τα οποία έχουν επιστραφεί δεν καλύπτουν το νέο μαθητικό δυναμικό του σχολικού έτους 2021-2022, έχει δημιουργηθεί η καρτέλα «Επαναχρησιμοποιούμενα» στη σελίδα των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, menu «Παραγγελίες».

Στη σχετική καρτέλα δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας των επιπλέον βιβλίων που απαιτούνται προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του μαθητικού δυναμικού για το σχολικό έτος 2021-2022.

Παρακαλούμε η καρτέλα να συμπληρωθεί το αργότερο έως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Ø  Διευκρινίζουμε πως οι Σχολικές Μονάδες που δε χρειάζονται επιπλέον βιβλία δε χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Για να μην υπάρχει καθυστέρηση στην παραλαβή των σχετικών βιβλίων, μετά την παραγγελία τους θα συμπεριλαμβάνονται στην αμέσως επόμενη Συμπληρωματική Παραγγελία που θα υπολογίζεται (περίπου ανά εβδομάδα). Επομένως, όσο νωρίτερα γίνεται η παραγγελία, τόσο νωρίτερα μπορούν να ληφθούν και τα βιβλία.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης και νέας παραγγελίας σε περιπτώσεις που αυτό απαιτείται (αύξηση μαθητικού δυναμικού, λανθασμένη προηγούμενη δήλωση κτλ), εντός όμως του σχετικού διαστήματος και σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στη σελίδα οδηγίες.

Μετά την ανάρτηση της Συμπληρωματικής Παραγγελίας οι σχολικές μονάδες μπορούν να λαμβάνουν τα βιβλία που εμπεριέχονται σε αυτή από το απόθεμα του Κέντρου Διανομής τους. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως δε θα πρέπει να δίνονται από τα Κέντρα Διανομής βιβλία τα οποία δεν εμπεριέχονται σε Συμπληρωματική Παραγγελία.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Εκδόσεων του ΙΤΥΕ Διόφαντος

Διεύθυνση Εκδόσεων – ΙΤΥΕ Διόφαντος

Ιστότοπος: https://publications.cti.gr/

Επικοινωνία: infopublications@cti.gr

Επαναχρησιμοποιούμενα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021- 2022