Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, δια μέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων,  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», συνδιοργανώνει  σεμινάριο, αποτελούμενο από δύο διαδικτυακά εργαστήρια, για τις/τους εκπαιδευτικούς,  με θέμα:

«Πώς στέκομαι στις μεταβάσεις και τι δεξιότητες μου ζητιούνται;»

 Η ζωή, στο σύνολό της είναι μια σειρά διαδοχικών μεταβάσεων, άλλες εύκολες, άλλες δύσκολες, άλλες προβλεπόμενες, άλλες απρόβλεπτες.

Είναι σημαντική η προετοιμασία, τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των παιδιών, με την ανάδειξη δεξιοτήτων ζωής, που διευκολύνουν την ομαλή προσαρμογή.

Το σεμινάριο (δύο εργαστήρια) εστιάζει στην προαγωγή της συλλογικής ψυχοκοινωνικής υγείας μέσω της ανάδειξης της σημασίας της σκέψης και της καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής και αποτελεί την αφετηρία μιας ευρύτερης παρέμβασης υποστήριξης της μετάβασης.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε δύο εργαστήρια τα οποία αποτελούν συνεχόμενη ενότητα.

1ο Εργαστήριο ( Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 18.00-21.00)  

2ο Εργαστήριο ( Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 και ώρα 18.00-21.00)  

Απαραίτητη η συμμετοχή και στα δύο εργαστήρια.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και όλες οι ειδικότητες της  Π.Ε Κυκλάδων.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα, break out rooms και διαδικασίες ολομέλειας, ο μέγιστος αριθμός στην οθόνη είναι 25 άτομα, στην πλατφόρμα zoom, οπότε σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί η σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Χρειάζεται να έχετε υπολογιστή με κάμερα γιατί θα έχουμε ανοιχτές οθόνες για οπτική επαφή, συνομιλίες και παιχνίδια.

Μετά το τέλος των εργαστηρίων θα δοθεί βεβαίωση.  

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, στο παρακάτω google-link:  https://forms.gle/r2qqH8FQMyZp5WBG9

Έγγραφο: «Πώς στέκομαι στις μεταβάσεις και τι δεξιότητες μου ζητιούνται;» διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο 2 εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς.