Αγαπητές/οι  συναδέλφισσες /οι,

με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου, στη θέση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, επιθυμώ να σας καταθέσω μερικές απλές σκέψεις και πολλές θερμές ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μια νέα χρονιά που μας βρίσκει πάλι σε ετοιμότητα λόγω της πανδημίας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα.

Σε αυτή, λοιπόν, την ιδιαίτερη συγκυρία θα ήθελα να  καλωσορίσω στις Κυκλάδες όλους τους συναδέλφους παλαιότερους και νεότερους. Φέτος ακόμη περισσότερο από άλλες χρονιές το έργο όλων μας καθίσταται πιο δύσκολο, λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε. Χρειάζεται, επομένως, από όλους μας υπομονή αλλά ταυτόχρονα και σθένος.

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές μας στις 14 Σεπτεμβρίου, οφείλουμε όλοι μας να προετοιμάσουμε τα σχολεία, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών μας. Γι΄ αυτό  λοιπόν, το εγχείρημα απαιτείται κοινή προσπάθεια και η συνεργασία όλων.

Η Πολιτεία φρόντισε, γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά, να πράξει τα απαραίτητα. Τα σχολεία στελεχώθηκαν και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται για πρώτη φορά (μόνιμοι και αναπληρωτές), ήδη στις θέσεις τους.

Με την πεποίθηση ότι η Παιδεία αποτελεί το στοίχημα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και με τη βεβαιότητα πως όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προς όφελος των μαθητών μας σας εύχομαι, από καρδιάς, υγεία πρωταρχικά και καλή δύναμη στο τόσο δημιουργικό έργο μας.

Προσωπικά, δεσμεύομαι, πως όπως πάντα θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας !!!

                                                        Με εκτίμηση

                                                 Χρήστος Καφτηράνης

                      Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων