Το 3ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα: «Νέες Προκλήσεις στην Εκπαίδευση», θα υλοποιηθεί στη Δράμα, τον Μάιο (08-10) του 2020. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος» και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, ενώ στην οργάνωσή του συμμετέχουν δεκαέξι (16) Πανεπιστημιακά τμήματα και φορείς εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η βασική ιδέα του Συνεδρίου βασίζεται στην παραδοχή ότι τη στιγμή που οι σύγχρονες κοινωνίες διαρκώς εξελίσσονται, τα εκπαιδευτικά συστήματα πρέπει να είναι ευέλικτα, να προσαρμόζονται στις εξελίξεις αυτές και σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει.  Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές, τάσεις, προοπτικές, σύγχρονες παιδαγωγικές κατευθύνσεις και να διερευνήσει τις νέες προκλήσεις για την εκπαίδευση, μέσα από δέκα βασικές συνιστώσες οι οποίες αποτελούν και τις θεματικές περιοχές του Συνεδρίου.  

Στόχος είναι πέρα από τη δημοσίευση των Πρακτικών, τα βασικά συμπεράσματα αυτού του Συνεδρίου να ομαδοποιηθούν ανά θεματική ενότητα και να αποσταλούν στις σχολικές μονάδες και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να αποτελέσουν μία πρόταση, αλλά συνάμα και ένα πλαίσιο διαλόγου και περαιτέρω επεξεργασίας από την εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα, στη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020 θα οργανωθούν και μία σειρά προσυνεδριακών δράσεων και εκδηλώσεων, ενώ μέσα από ένα ετήσιο αφιέρωμα τα σχολεία της Δράμας, θα αναδείξουν τις δικές τους προτάσεις στις σύγχρονες προκλήσεις της εκπαίδευσης.

Μετά τα δύο πρώτα πετυχημένα συνέδρια που οργανώθηκαν στη Δράμα, τον Νοέμβριο του 2015 και τον Απρίλιο του 2018, το 3οδιεθνές συνέδριο βιωματικής μάθησης φιλοδοξεί να προωθήσει ένα ζωντανό τρόπο σύνδεσης της γνώσης με την εμπειρία, να κινητοποιήσει σκέψεις και συναισθήματα και να ενθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση.

Οι γλώσσες του Συνεδρίου είναι τα ελληνικά και αγγλικά, ενώ η επίσημη δίγλωσση ιστοσελίδα του Συνεδρίου είναι http://www.iecat.educircle.gr

Το πλήρες κείμενο: 3ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής «Νέες Προκλήσεις στην Εκπαίδευση» – 1η ανακοίνωση