fapjunk.com teensexonline.com
3 εκπαιδευτικοί οδηγοί για 3 ταινίες από το ΕΚΟΜΕ για δράσεις κινηματογραφικής παιδείας στην τάξη – ΔΠΕ Κυκλάδων

Στο πλαίσιο δράσεων κινηματογραφικής παιδείας στον πυλώνα της Εκπαίδευσης, το ΕΚΟΜΕ προφέρει στα Ελληνικά 3 Οδηγούς Μελέτης Ταινιών για την αξιοποίηση στη σχολική τάξη πάνω στη θεματική του κινηματογράφου. Το υλικό αποτελεί καρπό της συνεργασίας του ΕΚΟΜΕ με το British Film Institute, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe, με τίτλο Film – “A Language without Borders”, στο οποίο συμμετέχουν, επίσης το Danish Film Institute και η Vision Kino. Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά στις ταινίες animation Paddington (2014), Εγώ ο Κολοκυθάκης (2016)  –  1o βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στο Annecy Festival, υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στα βραβεία Oscar και BAFTA – και 3 κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες μικρού μήκους, To Κόκκινο Μπαλόνι (1956) – Βραβείο Oscar – Jemima & Johnny (1966) και Palle, Alone in the World (1949). Οι Οδηγοί συμπληρώνονται από το Γενικό Οδηγό Μελέτης με έμφαση σε κοινότητες μεταναστών και προσφύγων και από υλικό σχετικό με τη χρήση του χρώματος στην ταινία. Η δράση θα εμπλουτιστεί σύντομα και με περισσότερο υλικό από το ΕΚΟΜΕ.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της δράσης, το ΕΚΟΜΕ κατάρτισε σύντομα ερωτηματολόγια αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν τη δράση στην τάξη, με στόχο τη βελτίωση αλλά και την πλαισίωση της έρευνας του ΕΚΟΜΕ στην παιδείας στα μέσα και την πληροφορία.

Courgette

Paddington

Short-Films

Οι Οδηγοί είναι διαθέσιμοι από την ιστοσελίδα του ΕΚΟΜΕ, https://www.ekome.media/education/ekome-launches-film-study-guides-in-greek/.