fapjunk.com teensexonline.com
“Ταπερίστας 2025”: Εθνικό Σχολικό Δίκτυο Δράσης (Σ.Δ.Δ.) για τη διατροφή και το περιβάλλον – Πρόσκληση συμμετοχής στο Δίκτυο – ΔΠΕ Κυκλάδων

Η δράση “Ταπερίστας 2025” απευθύνεται στους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, έχει δηλαδή εθνική εμβέλεια και θα διαρκέσει από το Νοέμβριο 2024 έως τον Απρίλιο 2025.

Θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις: Διερευνητική (Α΄ Φάση), Εφαρμογής (Β΄ Φάση) και Διάχυσης (Γ΄ Φάση). Κάθε φάση της Δράσης θα χαρακτηρίζεται από τις βιωματικές ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες. Η διάρκεια της κάθε φάσης θα αποφασίζεται από τον/την ή τους/τις εκπαιδευτικούς ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες, γνωστικές και άλλες, κάθε ομάδας. Είναι σημαντικό όμως η φάση της εφαρμογής και ανάπτυξης της καλής πρακτικής, υιοθέτησης σπιτικού δεκατιανού σε σκεύος πολλών χρήσεων, να έχει μεγάλη διάρκεια με στόχο να γίνει τρόπος ζωής.

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης “Ταπερίστας 2024”

παρακαλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στην ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/J9cKrCZiSAs1WkKe9

Μετά την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, το ΚΕΠΕΑ Αρναίας θα αποστείλει αίτημα έγκρισης του Σ.Δ.Δ. στο ΥΠΑΙΘΑ και θα ενημερώνει τα συμμετέχοντα σχολεία μέσω των e-mails που θα έχουν δηλώσει.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Το εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό υλικό που έχει παραχθεί τις προηγούμενες σχολικές χρονιές είναι αναρτημένο στα τρία blogs των «Ταπερίστας».

Blog Νηπιαγωγείων: https://blogs.sch.gr/periv-nipiagogeia

Blog Δημοτικών Σχολείων: https://blogs.sch.gr/periv-dimotika

Το εκπαιδευτικό υλικό θα εμπλουτίζεται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στην αρχή του Σχολικού Δικτύου Δράσης, και συγκεκριμένα το Νοέμβριο 2024, θα οργανωθεί εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για να δοθεί η απαραίτητη θεωρητική βάση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης «Ταπερίστας 2025» –Πρόσκληση σε ημερίδα διάχυσης του έργου «Ταπερίστας »