fapjunk.com teensexonline.com
Εκπαιδευτικοί Όμιλοι Δημιουργικότητας & Καινοτομίας 2024-2025 – ΔΠΕ Κυκλάδων

Εκπαιδευτικοί Όμιλοι Δημιουργικότητας & Καινοτομίας 2024-2025

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/10  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ 2024 2025

Όπως ορίζεται στο άρθρο 12 του νόμου (ν.4692/2020) για τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων οι “Εκπαιδευτικοί Όμιλοι” αποτελούν έναν μεταξύ των πολλών σκοπών των ΠΕΙ.Σ. και θεσμοθετήθηκαν με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών τόσο των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ., όσο και των άλλων δημόσιων σχολείων (Κανονισμός λειτουργίας ομίλων αριστείας – 2020).

Η λειτουργία των Ομίλων τον Οκτώβριο –φέτος στις 21/10- και ολοκληρώνεται με το πέρας του διδακτικού έτους. Το ωράριο λειτουργίας των ομίλων είναι από 2 έως 4 διδακτικές ώρες, μία με δύο φορές την εβδομάδα και μετά το πέρας των μαθημάτων. Η επιλογή των μαθητών είναι δυνατόν να γίνεται με δοκιμασίες ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων ανάμεσα στους μαθητές ή με άλλον τρόπο που ορίζουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί.

Οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης ετοιμάζονται και φέτος να ξεκινήσουν το ταξίδι τους με μαθητές και μαθήτριες από όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία της Σύρου!!!

https://4dim-ermoup.kyk.sch.gr

Σαλπάρουμε λοιπόν με 4 καράβια για τη φετινή σχολική χρονιά 2024-25:

1.Υπολογιστική σκέψη, Προγραμματισμός & Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Κάθε Τρίτη 13.45 – 15.15. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Μανώλης Αργυρός.

2.Όμιλος Φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής : «οι φτερωτές λέξεις» για μαθητές Β και Γ τάξης.  Κάθε Δευτέρα 14:30 – 16:00. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μαρία Χανουμίδου

3.Χορωδιακό Σύνολο για μαθητές και μαθήτριες της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’. Κάθε Δευτέρα 13:45-15:00. Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Νίκος Ρούσσος.

4.’Η μαγεία της ανάγνωσης’ για μαθητές και μαθήτριες της Γ’, Δ’ και Ε’ τάξης. Κάθε Πέμπτη13:45 – 15:15.Υπεύθυνη  Εκπαιδευτικός: Ευαγγελία Παππά.

Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε εκπαιδευόμενος/η αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον Όμιλο, και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8 ή 16 απουσίες ετησίως ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του Ομίλου), λαμβάνει πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

 

Οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης είναι:

https://6nip-ermoup.kyk.sch.gr/

  • ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

«ΤΕΧΝΗ….ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ»

Η γνωριμία των παιδιών με διάφορα είδη Τέχνης μέσα από την ενεργό επαφή με Ζωγράφους, Εικαστικούς, Γλύπτες, Εικονικές Περιηγήσεις σε μουσεία, Επισκέψεις σε Εκθέσεις  Ζωγραφικής. Στοχεύοντας στην αισθητική ανάπτυξή τους.

Κάθε Παρασκευή 13:15-14:45

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αργυροπούλου Πολυξένη

Χώρος διεξαγωγής : 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

  • ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

«Μικροί αρχιτέκτονες εν δράσει»

Τα παιδιά αντλώντας παραδείγματα από την Τέχνη, την Καθημερινή Ζωή και την Ιστορία αναπτύσσουν τις δικές τους ιδέες. Επεξεργάζονται τις έννοιες του χώρου, το κενού και της ισορροπίας. Πειραματίζονται με τη σταθερότητα κατασκευάζοντας κτήρια με διάφορα υλικά, ενώ μέσα από περιηγήσεις γνωρίζουν την αρχιτεκτονική της πόλης τους.

Κάθε Τετάρτη 13:15-14:45

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ρίζου-Λάμαρη Χριστίνα

Χώρος διεξαγωγής : 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

Για τους εκπαιδευτικούς ομίλους του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σύρου μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του σχολείου:

https://1gym-syrou.kyk.sch.gr/

Με εκτίμηση,

Η Σχολική Κοινότητα του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Συνδεδεμένου 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης και του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σύρου.