fapjunk.com teensexonline.com
«Το ημερολόγιό μας …μαγειρεύτηκε!» Νηπιαγωγείο Μάννα Σύρου – ΔΠΕ Κυκλάδων

Ένα απολαυστικό ημερολόγιο με συνταγές συλλογικής δημιουργίας από το Νηπιαγωγείο του Μάννα Σύρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Μαγειρική και Τέχνη» το οποίο μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο:

https://blogs.sch.gr/nipmanna/2024/05/29/to-imerologio-mas-mageireytike/

Συγχαρητήρια σε όσους και όσες συνεργάστηκαν σε αυτό το «γευστικό» ημερολόγιο: τις νηπιαγωγούς Άννα Φέρμελη και Αγγελική Καμαριώτη, τα παιδιά του ΝΓ Μάννα, τη συγγραφέα -μαγείρισσα  Χαρά Γιαννακοπούλου, την εικαστικό Λιλιάνα Αρεταίου, την ΚΟΙΝΣΕΠ Καβίλια, τον γραφίστα Γιάννη Μπαριτάκη, το κτήμα βίγια στα Χρούσσα, τον φωτογράφο -γονέα Roger Zalazar, τη Βαρδάκειο σχολή.

Περιγραφή της παιδαγωγικής διαδρομής από τις Νηπιαγωγούς:

Η ιδέα του ημερολόγιου τοίχου έχει να κάνει με την τέχνη  στο σπίτι μας. Ένα έργο που κάθε μήνα αλλάζει ,σαν ένα πίνακα ζωγραφικής που κάθε φορά τον κατεβαζουμε για να βάλουμε έναν καινούργιο. Μία περιοδική έκθεση. Και θέλαμε αυτή η έκθεση να κλείσει μέσα της όλη τη σχολική χρονιά. Συνταγές που τις δοκιμάσαμε στην τάξη και που κάθε φορά συνδέονταν τις δράσεις εκείνης της περιόδου. 

Ο Νίκος Γκάτσος μας έστελνε το φθινόπωρο τα στιχάκια του στο ημερολόγιο της τάξης μας.Το χάρτινό του φεγγαράκι  το βρήκε μία μαθήτρια στην πεινασμένη κάμπια του Εric Carl  και έτσι φτιάξαμε φεγγαρομπισκότα που τα  κεράσαμε στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου ήρθαν τα χρωμομυροδάτα τυρομπισκότα. Ιδια και διαφορετικά ταυτόχρονα να μας θυμίσουν τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει. 

Κάπως έτσι εξελίχθηκαν όλες οι συνταγές αλλά και η εικαστική αποτύπωση κάθε μήνα με έμπνευση και μελέτη κάθε φορά ενός εικονογράφου παιδικών βιβλίων. Κάποιοι ήταν η επιλογή των εκπαιδευτικών και άλλοι των παιδιών.

Κάθε έργο είναι φτιαγμένο από μία ομάδα παιδιών και με διαφορετικές τεχνοτροπίες που ταίριαζαν στο στυλ κάθε εικονογράφου. Χαρακτική, κολάζ, τύπωμα από το τραπέζι σε χαρτί, φωτογράφιση αντικειμένων και χρήση τους στο έργο, ζωγραφική με τέμπερα, νερομπογιά, μολύβι ,κάρβουνο ,παστέλ.

Κάπως έτσι φτιάχτηκαν…. τα μαγειρέματα!