Νέα και ανακοινώσεις που αφορούν τις Σχολικές Δραστηριότητες 

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων,  σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου ? Ερμούπολης, τη Δ/νση Μεταφορών της ΠΝΑ, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης κ. Τσαντήλα Φώτη και τους εθελοντές εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, κ. Φραγκίσκο Ρούσσο, κ. Στέφανο Μπερτάκη και κ. Γιάννη Λούβαρη, θα λειτουργήσουν και φέτος το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο 2016.

 

Περισσότερα στα συνημμένα έγγραφα.

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Πανελλαδική Περιβαλλοντική και Φιλοζωική Ομοσπονδία και τον Όμιλο Κυνόφιλων Σύρου, θα υλοποιήσει σε σχολεία της Τήνου και της Μυκόνου, το εγκεκριμένο, με τον υπ. αριθ. 151294/Δ2/28-09-2015 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας,πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» τις εβδομάδες 4 ? 8 Απριλίου και 11 - 15 Απριλίου 2016. (www.sumvionometazoa.wordpress.com).

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης  &  Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων και την Fair Trade Hellas διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Δίκαιο και Αλληλέγγυο Εμπόριο: Εκπαίδευση για τον κόσμο και την Αειφόρο Ανάπτυξη», την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 , στις 17:00 στην Aίθουσα  πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Τ-Λ Γαυρίου.

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο.

 

Μέρος των Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών: «Το παρελθόν στο παρόν - Η αρχαιότητα ως πηγή δημιουργικής έμπνευσης» στην Τήνο και στη Σύρο.


Περισσότερα στο συνημμένο.

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Σύρου (Λ.Ε.Σ.) και με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οργανώνουν στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων, Μέγαρο Πετρίτζη, διαδραστικές δραστηριότητες με την εκπαιδευτικό κ. Χαρά Kατσαρή-Περρή, για παιδιά της Β΄ και Γ΄ τάξης Δημοτικού, κατόπιν συνεννοήσεως με τους δασκάλους τους.

 

Περισσότερα στο συνημμένο.

Μέρος των Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών: «Το παρελθόν στο παρόν - Η αρχαιότητα ως πηγή δημιουργικής έμπνευσης» στην Τήνο και στη Σύρο.


Περισσότερα στο συνημμένο.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Χ. Διαμαντή, σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, προγραμματίζει,  για τη σχολική χρονιά 2015-2016, την υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα νησιά Σύρο και Τήνο.

Συγκεκριμένα έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν:

Α.  Το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Από τη στιγμή στο χρόνο» Σεμινάριο δημιουργίας κινουμένων σχεδίων (animation)

στην Τήνο, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2016,

και στη Σύρο, στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου στις  1 και 2 Φεβρουαρίου 2016

Β. Το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο:  «Κρυφοί κώδικες: δίνοντας μορφή στην ιστορία»  Σεμινάριο δημιουργικού σχεδιασμού (design) και εργονομίας
στη Σύρο,
στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου, στις  5 και 6 Φεβρουαρίου 2016.

Περισσότερα στα συνημμένα έγγραφα.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου.

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο.

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις επισκέψεις εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ).

 

Η αίτηση θα υποβάλλεται από τον εκπαιδευτικό που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα. Σας αποστέλλουμε τον τύπο της αίτησης την οποία πρέπει να συμπληρώσει ο εκπαιδευτικός προκειμένου να επισκεφθεί κάποιο ΚΠΕ, μέχρι τις 04 Δεκεμβρίου 2015.

 

Η αίτηση αποστέλλεται στα ΚΠΕ μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο.

 

Στα συνημμένα έγγραφα θα βρείτε το ενημερωτικό γράμμα του ΟΠΙ, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την έγκριση του ΥΠΕΠΘ.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, συνεχίζει για δωδέκατη χρονιά τη λειτουργία του, στοχεύοντας κυρίως στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας πάνω στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών, τους παρέχει πρόσβαση σε θεματικά δίκτυα καθώς και εκπαιδευτικό υλικό περιβαλλοντικού περιεχομένου. Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο.

Στα συνημμένα θα βρείτε:

1. Διευκρινίσεις και την διεύθυνση της ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής προγράμματος.

2. Ενδεικτικά Συμπληρωμένο Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος Α/ΘΜΙΑ 2015-16.

3. Μη συμπληρωμένο Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος Α/ΘΜΙΑ 2015-16.

 

Στα συνημμένα θα βρείτε την εγκύκλιο "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,
Πολιτιστικών Θεμάτων, eTwinning και ERASMUS+) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016"

 

Ανοικτό κάλεσμα προς όλους για συμμετοχή σε συλλογική δραστηριότητα χάραξης παρτεριών και φύτευσης των πρώτων μητρικών φυτών του Βοτανικού Κήπου των Κυκλάδων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία.

Η Δ/νση  Π.Ε. Ν. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.» (υπό ίδρυση Βοτανικό Κήπο Κυκλάδων Σύρου) σας ενημερώνουν για εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών -European Birdwatch» το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται για τον συναρπαστικό κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών.

 

Περισσότερα στα συνημμένα έγγραφα

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 11:06

8.0 animasyros - Σύρος 24-27 Σεπτεμβρίου 2015

Το Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων, animasyros 8.0,πραγματοποιείται και φέτος στην Ερμούπολη της Σύρου, 24-27 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό συνημμένο έγγραφο.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ, www.piop.gr) οργανώνει κι εφέτος δράσεις σε μουσεία του Δικτύου του, με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25-27 Σεπτεμβρίου), του οποίου το θέμα για τη διετία 2015-2016 είναι «Βία και ανεκτικότητα» (βλ. συνημμένη εγκύκλιο).

 

Στην Τήνο, το προτεινόμενο πρόγραμμα εκδηλώσεων απευθύνεται τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού. Περισσότερα στo συνημμένο έγγραφο «Μουσεία-Τήνος»

Την φετινή χρονιά, στις Κυκλάδες, υποβλήθηκαν προς υλοποίηση οχτακόσια εβδομήντα (870) Σχέδια Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Φθάνοντας, λοιπόν, αυτή η δημιουργική χρονιά στο τέλος της, και συμφώνα με την υπ. αρ. Πρωτ.: 167127/Γ7/ 15-10-2014 εγκύκλιο για τον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Comenius- Leonardo da Vinci και eTwinning) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015, σχετικά με την ολοκλήρωση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και τις βεβαιώσεις Υλοποίησης Προγράμματος ισχύουν τα αναγραφόμενα στο συνημμένο έγγραφο.

Η Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών  Δραστηριοτήτων,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Κέας διοργανώνουν στην Κέα το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ ΠΕ Κυκλάδων,  2-3 Ιουνίου 2015, με τίτλο: «Φύση-κα και παίζουμε».

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, την Πανελλαδική Περιβαλλοντική και Φιλοζωική Ομοσπονδία και τον Όμιλο Κυνόφιλων Σύρου, θα υλοποιήσει σε σχολεία του Δήμου μας, το εγκεκριμένο, με τον υπ. αριθ. 175463/Γ7/29-10-2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» στις 5, 6, 7, 8 Μαΐου 2015. (www.sumvionometazoa.wordpress.com).

Το ΚΠΕ Κορθίου σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε, Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Ν. Κυκλάδων, στο πλαίσιο της Πράξης « Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον & την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους ? Άξονας Προτεραιότητας 9»,   πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Άνδρο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:  « Ανθρώπινες παρεμβάσεις: παραδείγματα αειφορικής διαχείρισης στο φυσικό περιβάλλον», το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν συνολικά 50 εκπαιδευτικοί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δυτ. Αττικής και Κυκλάδων.  

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τρίτη 21 Απριλίου 2015

 

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Χρυσάννας Διαμαντή,  σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου ? Ερμούπολης, τη Δ/νση Μεταφορών της ΠΝΑ - Τμήμα Έκδοσης Αδειών κυκλοφορίας Κυκλάδων διαμέσου του  κ. Φώτη Τσαντήλα και βεβαίως, τους εθελοντές εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών κ. Φραγκίσκο Ρούσσο και κ. Στέφανο Μπερτάκη, που για 6η συνεχή χρονιά  προσφέρονται να εκπαιδεύουν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, σας ενημερώνουμε ότι το Πάρκο θα λειτουργήσει και φέτος, κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Υπεύθυνος για το Πάρκο από το Δήμο Σύρου Ερμούπολης θα είναι ο κ. Ιωσήφ Βακόνδιος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Γουσγουνέλης δεσμεύτηκε ότι φέτος, ο Δήμος θα στηρίξει αυτήν την εθελοντική προσπάθεια διατήρησης της λειτουργίας του Πάρκου, παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη από την κ. Αρμακόλα Μικελίνα. Επίσης θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μάννα κ. Ιωάννης Μαραγκός, ο οποίος θα βοηθήσει για τη καλύτερη δυνατή λειτουργία του Πάρκου.

Περισσότερα στα συνημμένα έγγραφα

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου - Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τον πολιτισμό ?FOLK MUSIC IN MUSEUMS - Young musicians and old stories and more?, διοργανώνει επιμορφωτική παιδαγωγική εκδήλωση με τίτλο:

«Η σημασία της μουσικής στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού» από την ορχήστρα των Κυκλάδων

την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στο Θέατρο Απόλλων και ώρα 11.00πμ- 14:00μμ.

Η Δ/νση Π.Ε Ν. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, συνεργάζεται και στηρίζει αυτήν την σημαντική για τα παιδιά και την τοπική κοινωνία εκδήλωση, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 6-12 ετών, γονείς, κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται.   Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Περισσότερα στα συνημμένα έγγραφα

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOSσε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Σύρου και τη Διεύθυνση Α? θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, θα υλοποιήσει σε σχολεία του Δήμου Σύρου το εγκεκριμένο, με τον υπ. αριθ. 170935/Γ7/21-10-2014  έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,«Εξοικονόμηση Νερού στα σχολεία ? Watersave».

 

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν Τρίτη  17 και Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στο χώρο των δημοτικών σχολείων της Σύρου.

 

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο.

1. «Φυσική καλλιέργεια και Αυτονομία» την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 14:00 με 16:00

στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο Γραφείο της Σύρου και σε απευθείας σύνδεση με τα γραφεία των νησιών: Άνδρου- Τήνου ? Μυκόνου - Πάρου ? Νάξου ? Μήλου ? Σαντορίνης. Απευθύνεται σε όλους. 

 

2. Ημερήσιο βιωματικό εργαστήριο στη Σύρο με τίτλο : «Σχολικοί Λαχανόκηποι & Διατροφική Αυτάρκεια» το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 9.30-17:00.  Το εργαστήριο απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς. 

Περισσότερα στα συνημμένα αρχεία

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄θμιας & Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων,  στο πλαίσιο των δράσεων Δια Βίου Μάθησης για Ενήλικες, θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα:

«Πρώτες βοήθειες σε μη αστικό περιβάλλον-Τεχνικές αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών», την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, στην κεντρική αίθουσα των παρουσιάσεων του ΚΠΕ.

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αρ. Φ.11.1/79/14171/Γ1/31-01-2014 του Υ.Π.ΑΙ.Θ. και με τη υπ. αρ. 55/15-09-2014 Πράξη του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης έχει λάβει έγκριση για τη συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος της εκμάθησης σκακιού σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. (?)

Στη Σύρο, η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Κυκλάδων , την Ε. Σ. Θεσσαλονίκης και τον Σ.Σ. Σύρου, παρέχει τη δυνατότητα να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν, έως και 3 τμήματα (Α΄ -  Β΄ Δημοτικού)

Ο κ. Μιχάλης Κεραμιώτης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Σκακιστών Σύρου, αναλαμβάνει την εκπαίδευση στη Σύρο. 

Περισσότερα στο συνημμένο κείμενο

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, Τμήμα εργοθεραπείας και λογοθεραπείας ΚΕΦΙΑ, συνεχίζει για 2η σχολική χρονιά, το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πρόγραμμα «Ανίχνευση αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας».

Θα γίνει ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το πρόγραμμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 02/12/14, ημέραΤρίτη και ώρα 13:00 στο χώρο του ΚΕΦΙΑ (πίσω από το Νοσοκομείο ? στον 2Ο όροφο).

 

Περισσότερα στο συνημμένο κείμενο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, σε συνεργασία με τις Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κυκλάδων, καθώς  και με την Υπεύθυνη Π.Ε της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής πρόκειται να πραγματοποιήσει στην  Άνδρο, τριήμερο σεμινάριο με θέμα: «Μεθοδολογίες και τεχνικές στην ανάπτυξη προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», από τη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα στο συνημμένο αρχείο

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 12:07

Kids? Athletics στην ΠΑΡΟ και στην ΚΕΑ

 Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει συμφωνήσει για την εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος στην Ελλάδα, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και έχει ως στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού, στα πλαίσια του αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βασικός άξονας δράσης, με τη συνδρομή και της ΙΑΑF, αποτελεί το πρόγραμμα Kids? Athletics και στα πλαίσια του προγραμματισμού που έχει κάνει η IAAF για το Kids? Athletics, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει επιλεγεί ως μία από τις Ομοσπονδίες στις χώρες υψηλού βαθμού προτεραιότητας, που έχει τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Το πρόγραμμα KidsAthletics επισκέπτεται την Πάρο στις 21 Νοεμβρίου  και την Κέα στις 27 Νοεμβρίου 2014

Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία:

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει στη Σύρο από τις 20 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2014

 

Σελίδα 1 από 2

Πρόσθετες πληροφορίες

Κατασκευή Ιστοσελίδας Νεκτάριος Φαρασόπουλος Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70