Σας γνωστοποιούμε ότι το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), ο εκπαιδευτικός οργανισμός
«SciCo» Επιστήμη - Επικοινωνία, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου
Αθηναίων ?INNOVATHENS?, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και το Μουσείο
Φωταερίου διοργανώνουν σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς
φορείς το 3ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (Athens Science Festival).
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 10 Απριλίου 2016 στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη
του Δήμου Αθηναίων.
Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας
Εκπ/σης. Για περισσότερες πληροφορίες οι σχολικές μονάδες μπορούν να επισκέπτονται την
ιστοσελίδα http://www.athens-science-festival.gr/ ή να απευθύνονται στο τηλ. 210-
3692337
(9:30π.μ.-17:00μ.μ.)

Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: ΑΥΤΙΣΜΟΣ: "Εκπαιδευτικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις". Για την ενημέρωσή σας ανοίξτε το συνημμένο αρχείο και δείτε την αφίσα της ημερίδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning οργανώνει σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης στις 02-04 Οκτωβρίου 2014 στην Κέρκυρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε διαβάστε το συνημμένο αρχείο.

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 07:51

Θερινό Πανεπιστήμιο στην Ιθάκη

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και Αειφόρου  Ανάπτυξης οργανώνει το Θερινό Πανεπιστήμιο στην  Ιθάκη. Ενημερωθείτε με περισσότερες λεπτομέρειες από το συνημμένο αρχείο.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 14:26

Διημερίδα ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ

O Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ) διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα με θέμα: «O Εκπαιδευτικός του 21ου αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών (Μαρασλή 4).

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 14:22

Συνέδριο Καινοτομία και Αριστεία

Tα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς διοργανώνουν εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα: «Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα: Καινοτόμες Πρακτικές Προσωποποιημένης Μάθησης». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα), το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής που θα διοργανωθει στο Βόλο, στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2014.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 14:11

Διεθνές Σεμινάριο

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την διεξαγωγή Διεθνούς Σεμιναρίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 12:05

Πρόσκληση Teachers4Europe

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προσκαλεί, το 2013-2014, τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση «Teachers 4 Europe 2013-14».

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 16:35

3ο Διεθνές Συνέδριο Δράματος

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για το 3ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο, 11 με 13 Οκτωβρίου 2013.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 09:22

Πρόγραμμα ΙΝ.ΕΠ στη Ρόδο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Χτίζοντας την Αποτελεσματική Ομάδα». Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Στελέχη της Εκπαίδευσης και της Διοίκησης, κατά προτεραιότητα: σε Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προϊσταμένους Διευθύνσεων Διοικητικών Θεμάτων, Προϊσταμένους και Υπεύθυνους Δομών της Εκπαίδευσης κλπ και θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από 25-09-2013 έως 27-09-2013 και η χρονική διάρκεια είναι 21 ώρες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 14:29

Συνέδριο Εικαστικών Μαθημάτων

Στο συνημμένο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το Ετήσιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 09:00

Training.sch.gr

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για εκπαιδευτικές δράσεις (τηλεκπαιδεύσεις) που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της Δράσης Α8 «Πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής υποστήριξης και λειτουργική ένταξή του στο ενιαίο σχήμα υποστήριξης» και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (ΠΕ19 - ΠΕ20).

To Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας πρόκειται να διοργανώσει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:
1. «Αρχές και μέθοδοι διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής ως Ξένης Δεύτερης Γλώσσας»
2. «Διδακτική της Γλώσσας και των Μαθηματικών στην Ειδική Αγωγή».
Συνημμένα θα βρείτε τις ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με όλες τις σχετικές  πληροφορίες.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τα Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα.

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 11:41

Σεμινάρια Pestalozzi

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη, τις αιτήσεις και λοιπές πληροφορίες που αφορούν Σεμινάρια Pestalozzi που θα διοργανωθούν το φθινόπωρο του 2013 σε Πολωνία, Ελβετία, Αυστρία και Κύπρο, από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου 2013 διοργανώνεται στη Σύρο το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις Τ.Π.Ε.. Μπορείτε να βρείτε την αφίσα του Συνεδρίου εδώ καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων εδώ.

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 13:15

eTwinning Contact Seminar

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning οργανώνει Contact Seminar (σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών) στις 03?05 Οκτωβρίου 2013 με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από την Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Νορβηγία, Κύπρο, Εσθονία, Λετονία, Τσεχία, Γαλλία και Πολωνία στη Θεσσαλονίκη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε Νηπιαγωγούς ΠΕ60. Περισσότερες Πληροφορίες εδώ.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών πραγματοποιεί το 1ο Συνέδριο με θέμα «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» και τίτλο "Διαχείριση Σχολικού Περιβάλλοντος", με τη συνεργασία των τμημάτων Φυσικής της χώρας μας και με τα πιο διακεκριμένα στελέχη της Εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., το Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής ΠΕ-Αθήνα, τους Σχολικούς Συμβούλους Γαλλικής Γλώσσας, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ., τις Μορφωτικές Υπηρεσίες της Γαλλικής Πρεσβείας Θεσσαλονίκης/Αθήνας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Le Fran?ais dans un monde qui change». Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 13:45

Συμμετοχή σε Ημερίδα

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στο οποίο, μεταξύ άλλων εντάσσονται και οι πράξεις «Η Όπερα Διαδραστικά στα Δημοτικά Σχολεία», διοργανώνει Ημερίδα, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στο Θέατρο «Ολύμπια», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 09:04

Ημερίδα Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.

H Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής της Δημόσιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Επιμόρφωση και Αξιολόγηση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο (Μαρασλή 4) και ώρες 9.00 ? 14.30. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 13:43

Σεμινάριο Ειδική Αγωγή και Τ.Π.Ε.

Ανακοίνωση Σεμιναρίου με θέμα: "Ειδική Αγωγή και Τ.Π.Ε.: Μαθησιακές Δυσκολίες". Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 13:28

Διοργάνωση Ημερίδας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει υπό την αιγίδα του την ημερίδα της εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με θέμα: «προτάσεις διδασκαλίας με τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών- αναπτύσσοντας τη δημιουργική και κριτική ικανότητα των μαθητών του δημοτικού σχολείου». Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 12:35

School Lab

Σας ενημερώνουμε ότι το British Council, μέσα στα πλαίσια του διαδραστικού προγράμματος School Lab, υλοποιεί για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την πλατφόρμα i-create της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, διαγωνισμό βίντεο στα σχολεία με στόχο την κατανόηση των συναρπαστικών προκλήσεων της επιστήμης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε επιστημονικά θέματα.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 12:52

Σεμινάριο Ντοκιμαντέρ

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης διοργανώνει το Σεμινάριο ?Αναπτύσσοντας ντοκιμαντέρ στα σχολεία? στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MEDEAnet. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν ήδη εμπειρία στη δημιουργία βίντεο στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκειά του, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων των καλών πρακτικών αξιοποίησης βίντεο σε σχολικές δραστηριότητες με Ευρωπαίους καθηγητές μέσω διαδικτύου. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Γίνεται γνωστό ότι, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β? ΕΠΙΠΕΔΟΥ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και του Ελληνικού Δημοσίου, πρόκειται να υλοποιηθεί ένας αριθμός προγραμμάτων επιμόρφωσης Β? επιπέδου με βάση το μοντέλο μικτής μάθησης (blended learning).

Η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Αθήνα ανακοινώνει τη χορήγηση  δύο (2) υποτροφιών για θερινό σεμινάριο σλοβακικής γλώσσας και πολιτισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Στο συνημμένο έγγραφο μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου Pestalozzi στην Ισπανία.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 14:45

Ακύρωση Σεμιναρίου Pestalozzi

Ακύρωση Σεμιναρίου Pestalozzi στη Γερμανία.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για το 10ο Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για το 21ο Διεθνές Συμπόσιο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας.

Σελίδα 1 από 2

Πρόσθετες πληροφορίες

Κατασκευή Ιστοσελίδας Νεκτάριος Φαρασόπουλος Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70