fapjunk.com teensexonline.com
ANIMASYROS 2022 / 20-25 Σεπτεμβρίου / Σχολικές Προβολές, “Animating Inclusiveness” – ΔΠΕ Κυκλάδων

Πληροφορίες αναφορικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Animasyros 2022, τις σχολικές προβολές και το συνέδριο για την συμπεριληπτική εκπαίδευση “I_AM day : Αnimating Inclusiveness”

Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Για άλλη μία χρονιά το Animasyros διοργανώνει το ετήσιο εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά. Φέτος το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην Ποσειδωνία, στην έπαυλη Τσιροπινά, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 13.00. 

“Κι όμως Κινείται”

Mία κουκίδα κινούμενη δημιουργεί μία γραμμή και αυτή κινούμενη φτιάχνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κι εμείς θα κινηθούμε, προκειμένου να κατασκευάσουμε το δικό μας προσωπικό μας flipbook, που “κι όμως κινείται”

Εκπαιδευτής :  Γιάννης Ξαγοράρης

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο education2@animasyros.gr μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 

Β. ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Τρίτη 20/09: Louis and Luca – Mission to the Moon (Rasmus A. Sivertsen, Νορβηγία, 2018, 80’’)

Στον διεθνή αγώνα προς το φεγγάρι, η νορβηγική αποστολή διευθύνεται από τον λαμπρό εφευρέτη Reodor από το χωριό Pinchcliffe. Με τον Luca the Magpie ως τον γενναίο αστροναύτη, τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα. 

Για παιδιά από Δ Δημοτικού και πάνω

Πέμπτη 22/09: Icarus and The Minotaur (Carlo Vogele,  Γαλλία/Λουξεμβούργο/Βέλγιο, 2021, 72’’)

Στο νησί της Κρήτης, στα χρόνια του βασιλιά Μίνωα, ζούσε ένα ονειροπόλο αγόρι, ονόματι Ίκαρος. Μια μέρα, ανακάλυψε ένα μυστηριώδες πλάσμα που είχε το σώμα ενός άνδρα και το κεφάλι ενός ταύρου, τον γνωστό Μινώταυρο. Όταν ο βασιλιάς ζήτησε από τον πατέρα του Ίκαρου, τον φημισμένο εφευρέτη Δαίδαλο, να δουλέψει για ένα μυστικό έργο, ο Ίκαρος συνειδητοποίησε ότι ο νέος του φίλος μπορεί να κινδυνεύει…

Ταινία για παιδιά δημοτικού

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο education2@animasyros.gr μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 

 

Γ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :  I_AM day “Animating Inclusivess”

To Animasyros είναι εταίρος στο έργο I_AM: “Inclusive education using Animation and Multimedia”  που στοχεύει στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ε.ε.α.) χωρίς αποκλεισμούς, μέσω μιας καινοτόμου προσωποκεντρικής, διεπιστημονικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης, και υλοποιείται στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία και την ΠολωνίαΤο έργο χρησιμοποιεί τα κινούμενα σχέδια, μέσω ενός μεικτού προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων μάθησης, για την ανάπτυξη ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για παιδιά με SEND στα κανονικά σχολεία. Σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες, προωθεί την ανταλλαγή αξιών κοινωνικής ένταξης και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών με SEND, για την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, ενώ συνδράμει στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων. 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου ομιλίες για τη συμπεριληπτική αγωγή οι ταινίες που δημιουργήθηκαν με αφορμή του έργο από το Animasyros καθώς και θα απονεμηθούν τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού ταινίας animation με θέμα τη συμπερίληψη που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου. Θα παρουσιαστούν ταινίες, ομιλίες και θα ακολουθήσει απονομή βραβείων μαθητικού διαγωνισμού ταινίας animation με θέμα τη συμπερίληψη. Μία μοναδική ευκαιρία για δικτύωση των διδασκόντων με φορείς που εργάζονται χρόνια στην ειδική αγωγή και την συμπεριληπτική εκπαίδευση ώστε να υιοθετήσουν το animation ως μέσο συμπερίληψης. 

 Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 15:30 στο Πνευματικό Κέντρο και θα αναμεταδοθεί μέσω του καναλιού YouTube του Αnimasyros.   

Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. 

 

Πληροφορίες: Ηλιάνα Αντωνιάδου,  Συντονίστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων ANIMASYROS 2022

+306948121735 και στην ιστοσελίδα http://www.animasyros.gr/