fapjunk.com teensexonline.com
Χαιρετισμός Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων – ΔΠΕ Κυκλάδων

Προς τους Εκπαιδευτικούς και τις Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

 

Αγαπητοί και αγαπητές μου συνάδελφοι,

 

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει.

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κι εγώ σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε πρώτα απ’ όλα υγεία, ευημερία και ευόδωση όλων των στόχων σας.

Από τη νέα μου θέση, αυτή της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, θα συνεχίσουμε μαζί να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην εκπαίδευση των παιδιών μας μέσα από το θεσμικό και νομικό πλαίσιο.   Παράλληλα, ο καθένας και η καθεμιά, συμβάλλετε με τη μοναδικότητα της προσωπικότητάς σας στη διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών που μας εμπιστεύονται οι οικογένειές τους. Οι ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και η διαφοροποίηση της διδασκαλίας με βάση τις ατομικές διαφορές των μαθητών και των μαθητριών σας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Ο επαγγελματισμός και οι επιστημονικές σας γνώσεις σε συνεργασία με τα Στελέχη και τις Δομές μας θα συμβάλλουν διαρκώς προς αυτήν την κατεύθυνση.

Προς αυτό τον σκοπό, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (Γενικής, Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης κοινών Ειδικοτήτων) θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά τόσο σε ό,τι αφορά την επιστημονική – παιδαγωγική καθοδήγηση του έργου σας όσο και σε επίπεδο επιμόρφωσης, η οποία θα  ερείδεται στις δικές σας ανάγκες. Τα δύο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. μας (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης), Σύρου και Νάξου οι Ε.Δ.Υ. (Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης), τα Σ.Δ.Ε.Υ. (Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης) καθώς και τα δύο μας Κ.Ε.ΠΕ.Α. (Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία) στην Άνδρο και το πρόσφατα ιδρυθέν στη Σύρο, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων συμμετέχουν ενεργά στην ανίχνευση, διαφοροποιημένη εκπαιδευτική υποστήριξη και ανάπτυξη των ιδιαίτερων κλίσεων των μαθητών και των μαθητριών μας.

Η συνεργασία με τους γονείς είναι θεσμικά αναγκαία για την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και διαύλων ουσιαστικής επικοινωνίας και καθοδήγησής τους ώστε όλοι μαζί, μέσα από την πρόληψη πρωταρχικά και την αντιμετώπιση κατά δεύτερον, με κοινά συμφωνημένα βήματα συνεργασίας να συμβάλλουμε στην εκδίπλωση του δυναμικού των παιδιών μας.

Ο συγχρονισμός της οργανωτικής, διοικητικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών σας μονάδων για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού θετικού αποτελέσματος οφείλει να οδηγεί τον σχεδιασμό και τις ενέργειές σας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά καλωσορίζουμε τους νεοδιορισθέντες και τις νεοδιορισθείσες συναδέλφους. Έρχεστε να υπηρετήσετε στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Αυτό είναι μια πρόκληση για εσάς. Κατά τις ημέρες της ορκωμοσίας σας είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις, κάποια λόγια. Όλοι και όλες σας διακατέχεστε από υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυτοσεβασμού και προσήλωσης προς τις αρχές του Συντάγματος και τους νόμους του κράτους. Καλή και δημιουργική θητεία!

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

«Ο μοναδικός λόγος που έχεις κάτι, είναι για να το δίνεις». Είμαι βέβαιη ότι θα δώσετε ό,τι καλύτερο έχετε.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε διαρκώς κοντά σας, σε ετοιμότητα για την ουσιαστικότερη επιτυχία του έργου σας.

 

Καλή σχολική χρονιά!

 

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Δρ Ειρήνη Τσαβαλά