fapjunk.com teensexonline.com
Μήνυμα Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων – ΔΠΕ Κυκλάδων

Στο κλείσιμο κάθε σχολικής χρονιάς είθισται ο Σύλλογος Διδασκόντων έκαστης σχολικής μονάδας αλλά και κάθε εκπαιδευτικός για λογαριασμό του,  να κάνει απολογισμό των όσων έπραξε και πέτυχε βάσει των στόχων που είχε θέσει στην αρχή αυτής.

       Προσωπικά, ως Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Κυκλάδων, γνωρίζοντας από τη θέση αυτή την αυξημένη δυσκολία και τις προκλήσεις που έφερε η χρονιά που πέρασε και δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους με σχολεία ανοιχτά και τον ιό να είναι αναμφίβολα παρών, δύο λέξεις κυριαρχούν στο μυαλό μου: τα καταφέραμε.

      Θέλω να ευχαριστήσω τους συνάδελφους-συνεργάτες-εκπαιδευτικούς που πραγματικά έκαναν την υπέρβαση, ξεπερνώντας προσωπικούς φόβους, αμφιβολίες και τις όποιες δυσκολίες. Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί εξ αυτών νόσησαν και  παρόλο που βρίσκονταν σε αυτή τη δύσκολη θέση, έκαναν εξ αποστάσεως εκπαίδευση θέλοντας να μη χάσουν επαφή με τους μαθητές τους, δίνοντάς τους  το καλύτερο μάθημα, ότι δηλαδή οι δυσκολίες έρχονται στη ζωή για να ξεπερνιούνται και να αποκαλύπτουν τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του. Παράλληλα με τον ιό, φανερώθηκε μία θαυμαστή δύναμη, συνεργασία και πάθος στην εκπαιδευτική κοινότητα την οποία και θα ήθελα να καταθέσω με αίσθημα εκτίμησης κι ευγνωμοσύνης.

      Θέλω επίσης να συγχαρώ τους μαθητές μας που αν και στην αρχή της χρονιάς αντιμετώπισαν δυσκολίες επανένταξης στην τάξη και γενικά στη σχολική συνθήκη-πραγματικότητα, γρήγορα επανήλθαν με υπευθυνότητα και φροντίδα απέναντι στους συμμαθητές και δάσκαλούς τους και με έντονη την επιθυμία για μάθηση. Ήταν συγκινητικό να ακούω από συνάδελφους ότι πολλοί μαθητές ήταν εκείνοι που υπενθύμιζαν καθημερινά και προέτρεπαν με τη στάση τους την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του ιού. 

      Για άλλη μια χρονιά δοκιμάστηκαν νέες μέθοδοι που προάγουν την κριτική σκέψη, τις δεξιότητες και τη συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Σε μια εποχή όπου κατακλυζόμαστε από πληθώρα πληροφοριών και αβεβαιότητες που προκαλούν ανασφάλεια και άγχος, το σχολείο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη συναισθηματική ισορροπία των μαθητών μας πέρα από την ανάγκη για μάθηση. Μπορεί να ακουστεί τολμηρό αλλά προσωπικό όραμα είναι το να αποτελέσουν τα σχολεία της περιφέρειάς μας ουσιαστικό στήριγμα, προκειμένου οι μαθητές να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη σημερινή αλλά και μελλοντική δύσκολη εργασιακή  και κοινωνική πραγματικότητα. Παράλληλα να μπορούν να αναπτύξουν σε όλο το εύρος το δυναμικό τους, αφήνοντας έτσι το προσωπικό τους αποτύπωμα στην κοινωνία.

Με την ελπίδα ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα, σας εύχομαι από καρδιάς ξεκούραση και καλό καλοκαίρι.        

                                    

Ο Διευθυντής

Πρωτoβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Χρήστος Καφτηράνης