fapjunk.com teensexonline.com
Παραπλανητικά μηνύματα με σκοπό την υποκλοπή του κωδικού πρόσβασης σας (password) – ΔΠΕ Κυκλάδων

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Παραπλανητικά μηνύματα περί επιβεβαίωσης του λογαριασμού σας. Μην προχωρήσετε  στην υποδεικνυόμενη ενέργεια.

 Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν έχει ζητήσει και δεν προτίθεται να ζητήσει κάποια επιβεβαίωση του λογαριασμού σας

 Αν λάβετε σχετικό μήνυμα, είναι προσπάθεια ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ,  και θα έχει σκοπό να υποκλέψει τον κωδικό σας με σκοπό κακόβουλη δραστηριότητα στη συνέχεια.

 Αν έχετε ήδη απαντήσει ή συμπληρώσει τα στοιχεία σας σε κάποια σελίδα που βάλατε μέσω μηνύματος , θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε σε αλλαγή του κωδικού σας από το https://www.sch.gr/password  θέτοντας νέο κωδικό.

Φίλοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, με αφορμή μηνύματα που στάλθηκαν σε χρήστες του ΠΣΔ τα οποία οδηγούν σε ιστοσελίδες  στις οποίες καλούνται οι χρήστες να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους, σας  ενημερώνουμε ότι τα μηνύματα αυτά είναι παραπλανητικά (μηνύματα phishing).

Παρακαλούμε για  την προσοχή σας στα ακόλουθα σημεία:

  • Μην συμπληρώνετε το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης σε ιστοσελίδες που σας παροτρύνει ή σας ζητά κάποιο μήνυμα e-mail.
  • Μην απαντάτε σε e-mail που σας ζητούν, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν θα σας ζητήσει ποτέ τους κωδικούς σας, μέσω e-mail ούτε θα ζητήσει επιβεβαίωση του λογαριασμού σας.

  • Mη συμπληρώνετε το όνομα χρήση και κωδικό πρόσβασης που έχετε στο ΠΣΔ σε άλλες ιστοσελίδες εκτός των σελίδων εισόδου του ΠΣΔ https://[sso ή webmail ή register ή www ή lams].sch.gr.
  • Αν έχετε απαντήσει σε μήνυμα ή έχετε συμπληρώσει τον κωδικό σας σε άλλες σελίδες, θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε αλλαγή του κωδικού σας.
  • Πριν συμπληρώσετε τον κωδικό σας, ελέγξτε τη γραμμή διεύθυνσης του φυλλομετρητή σας, για να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι της μορφής: https://[sso ή webmail ή register ή www ή lams].sch.gr.

Θα πρέπει  να συμπληρώνετε τον κωδικό πρόσβασης σας που έχετε από το ΠΣΔ, μόνο στους επίσημους (πιστοποιημένους)  ιστοτόπους  του ΠΣΔ .

Οι ιστόποποι αυτοί έχουν  διεύθυνση ιστοσελίδων (URL) με την κατάληξη .sch.gr και  διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό  ασφάλειας SSL.

To πιστοποιητικό SSL επιβεβαιώνεται με σήμανση το εικονίδιο του λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας (Internet Explorer, Mozilla, Crome, Opera) .

Τα πιο πάνω αναφερόμενα έχουν μόνιμη ισχύ και θα πρέπει να τυγχάνουν της συνεχούς προσοχής όλων των χρηστών μας.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα www.sch.gr/security  

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. 

 

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

——————————————————————-

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Στοιχεία επικοινωνίας στη σελίδα:  https://www.sch.gr/helpdesk/

e-mail: info@sch.gr