fapjunk.com teensexonline.com
Οδηγίες για τις αναλήψεις των αναπληρωτών β’ φάσης – ΔΠΕ Κυκλάδων

Ενόψει της ανάληψης υπηρεσίας από τους αναπληρωτές β’ φάσης, συμπληρωματικά με προηγούμενες οδηγίες μας, παρακαλούμε για τα ακόλουθα:

1. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνουν τους/ τις Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες των σχολείων με τα ονόματα των αναπληρωτών που είναι να αναλάβουν στα σχολεία τους. Σε κάθε περίπτωση ο πίνακας με τις τοποθετήσεις των νεοπροσληφθέντων  αναρτάται και στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. 

2. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνουν τους/τις Διευθυντές/ ντριες σχολείων όπου θα παρουσιαστούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί για τα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ, οι οποίοι-ες Δ/ντές-ντριες με τη σειρά τους ενημερώνουν τις ΠΔΕ για την ανάληψη υπηρεσίας με τον τρόπο που θα τους υποδείξει η ΠΔΕ. Σημειώνεται ότι για τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς  συμπληρώνονται έντυπες συμβάσεις, όχι ψηφιακές.

3. Οι  Δ/ντές/ντριες – Πρ/νοι-ες των σχολείων: 

  • θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 14.30 να έχουν ολοκληρώσει στο myschool την ψηφιακή σήμανση για την ανάληψη υπηρεσίας.  Το σύστημα ακολούθως θα κλείσει κεντρικά.
  • να υπενθυμίσουν στους αναπληρωτές ότι το αργότερο μέχρι τις 14:59 θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους στο anaplirotes.gov.gr και να αποδεκτούν την ψηφιακή σύμβαση. 

4. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε περίπτωση που έχουν αναπληρωτές που τοποθετούνται σε εσπερινά σχολεία, να τους ενημερώσουν πού θα πρέπει να παρουσιαστούν πρωινές ώρες (πρωινό σχολείο ενημερώνοντας και τον/την Δ/ντή-ντρια,  ή Δ/νση Εκπαίδευσης). Η ανάληψη πρωινές ώρες κρίνεται απαραίτητη, ώστε η ίδια μέρα να ληφθεί υπόψη ως πρώτη ανάληψη υπηρεσίας. 

5. Για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ) που επαναπροσλαμβάνονται ως πλήρους (ΑΠΩ) ακολουθείται εκ νέου όλη η διαδικασία (α. ενημέρωση myschool απο Δ/ντές – Δ/ντριες σχολείων και β. ψηφιακή σύμβαση από τους αναπληρωτές στο anaplirotes.gov.gr). 

  • Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τη νέα ανάληψη υπηρεσίας ως ΑΠΩ προβαίνουν σε λήξη της αρχικής σύμβασης και σχετικής ενημέρωσης στην ΕΡΓΑΝΗ.

6. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης φροντίζουν για τη μαζική δήλωση στην ΕΡΓΑΝΗ αυτών που έχουν αναλάβει υπηρεσία την ίδια μέρα, χρησιμοποιώντας τα αρχεία xml που θα τους αποσταλούν με e-mail. Η αποστολή των αρχείων xml θα αρχίσεις στις 16.00. Η διαδικασία αυτή θα γίνει στις 1, 4 και 5 Οκτωβρίου.

7. ΠΔΕ, Δ/νσεις Εκπ/σης, Οι  Δ/ντές/ντριες – Πρ/νοι-ες των σχολείων ανατρέχουν και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ minedu.gov.gr/anaplirotes όπου είναι αναρτημένες επικαιροποιημένες γενικές οδηγίες.