fapjunk.com teensexonline.com
Παράταση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Το κλίμα αλλάζει .. αλλάζω ζωή» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού -ΕΛΛΕΤ για το σχ.έτος 2020-2021 – ΔΠΕ Κυκλάδων

Παράταση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Το κλίμα αλλάζει .. αλλάζω ζωή» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού -ΕΛΛΕΤ για το σχ.έτος 2020-2021

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. Φ.14/146327/ΦΔ/152843/Δ1/10-11-2020 εγγράφου με θέμα «Έγκριση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο “Το κλίμα αλλάζει …. αλλάζω ζωή” της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού –ΕΛΛΕΤ για το σχολικό έτος 2020-2021» σας ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στον εν θέματι Διαγωνισμό παρατείνεται έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59μμ.

Επισημαίνεται ότι για την υλοποίηση του εν λόγω Διαγωνισμού ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που αναγράφονται στην με αρ. πρωτ. Φ.14/146327/ΦΔ/152843/Δ1/10-11-2020  έγκριση για το σχολικό έτος 2020-2021 και ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID – 19.

O 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» ο οποίος εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του ολοκληρωμένου έργου «LIFE-IP AdaptInGR- Boosting the implementation of adaptation policy across Greece» (LIFE17 IPC/GR/000006).

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δώσει το ερέθισμα στις/στους μαθήτριες/τές Πρωτοβάθμιας &  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή,  θέτοντας στο επίκεντρο το θέμα της προσαρμογής σε αυτή. 

Μέσω της συμμετοχής στον διαγωνισμό  δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες:

  1. να ενεργοποιηθούν περαιτέρω αναφορικά με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας μας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής,
  2. να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της προσαρμοστικής ικανότητας της ελληνικής κοινωνίας και
  3. να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους.

Συμμετοχές μπορούν να υποβάλουν μαθητές των τάξεων Ε’-Στ’ Δημοτικού, Α’-Γ’ Γυμνασίου και Α’-Γ’ Λυκείου είτε ατομικά είτε ομαδικά και συντονισμό των μελών της ομάδας θα αναλάβει εκπαιδευτικός του σχολείου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:

Α) Δημιουργία παιχνιδιού – ηλεκτρονικού ή επιτραπέζιου και

Β) Δημιουργία βίντεο (οπτικού υλικού).

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες του διαγωνισμού.

Οι συμμετοχές υποβάλλονται έως και τις 19 Απριλίου 2021 είτε στέλνοντας τα αρχεία ή τον σύνδεσμο στο vimeo (στην περίπτωση του βίντεο) ηλεκτρονικά μέσω email στο spe@ellinikietairia.gr,  είτε στέλνοντας ταχυδρομικώς τις δημιουργίες σας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τριπόδων 28, Τ.Κ. 105 58, Αθήνα.

Η ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών θα γίνει τον Μάϊο του 2021 από Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΛΛΕΤ. Οι συμμετοχές που θα διακριθούν στον διαγωνισμό θα δημοσιευτούν στους διαδικτυακούς τόπους του έργου LIFE IP AdaptInGR (www.adaptivegreece.gr ), του ΥΠΕΝ και της ΕΛΛΕΤ ενώ θα αξιοποιηθούν στις δράσεις ευαισθητοποίησης του έργου.

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο και το συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Ο υπεύθυνος φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Προσδοκούμε στην ενημέρωση των μαθητριών/τών και εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους σε αυτόν.

Με εκτίμηση,

Ζωή Πολυμεροπούλου

Πρόεδρος Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού 

Zoe Polymeropoulou

President of Environmental Education Council

ELLINIKI ETAIRIA – Society for the Environment and Cultural Heritage

Διαγωνισμός “το κλίμα αλλάζει…αλλάζω ζωή”