fapjunk.com teensexonline.com
Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 – ΔΠΕ Κυκλάδων

Σε συνέχεια των παρακάτω σχετικών εγγράφων που αφορούν σε νέες οδηγίες πρόληψης κατά της διασποράς του κορωναϊού COVID-19, αλλά και του αιτήματος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σύρου Ερμούπολης, για περισσότερη ενημέρωση των σχολείων επί του ζητήματος, παρακαλείσθε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας:

  1. Να διανείμετε το σχετικό έγγραφο σε όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας και στους μαθητές όλων των τάξεων,
  2. Να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές για τα μέτρα πρόληψης εντός της τάξης (αναζητήστε πληροφορίες για την ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους στον σύνδεσμο του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ)
  3. Να έρθετε σε επαφή με τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να συνεργαστείτε επί του θέματος

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε την αναστολή όλων των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών ΕΚΤΟΣ Ελλάδας.

Αναφορικά με την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το εξωτερικό στο πλαίσιο Συμπράξεων και ανταλλαγών μεταξύ σχολείων η απόφαση λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου (σχετική ανακοίνωση του ΙΚΥ).

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι είμαστε σε αναμονή της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ με την οποία θα ανασταλούν οι μετακινήσεις μαθητών ΕΝΤΟΣ Ελλάδας για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και επισκέψεων (Βουλή των Ελλήνων, Επίσκεψη σε ΚΠΕ, επισκέψεις σε μουσεία, βιβλιοθήκες, τόπους θεάματος κ.α.).

ΔΠΕ Κυκλάδων

Ράλλη 6, Ερμούπολη

22810-82226

mail@dipe.kyk.sch.gr

  1. Διαβίβαση Εγκυκλίου
  2. Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας
  3. Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

 

Πρόγραμμα ERASMUS+

Το ΙΚΥ ως εθνικός φορέας υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+  έχει εκδώσει στις  28-2-2020 Ανακοίνωση –  Ενημέρωση για τη διαχείριση από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού των θεμάτων που ανακύπτουν στο πρόγραμμα Erasmus+ λόγω του κορονοϊού σύμφωνα με την οποία «…αναφορικά με την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το εξωτερικό στο πλαίσιο Συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων, η απόφαση λαμβάνεται από τη σχολική μονάδα. Συστήνεται οι ελληνικές σχολικές μονάδες να επικοινωνούν με τα συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού για κάθε δυνατό επανασχεδιασμό του χρονοδιαγράμματος της σύμπραξης σύμφωνα με το οικείο συμβατικό πλαίσιο…» Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να ενημερωθείτε από τον σύνδεσμο:

https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/3483-enimerosi-gia-ti-diaxeirisi-apo-tin-ethniki-monada-syntonismoy-ton-thematon-pou-anakyptoun-sto-programma-erasmus-logo-tou-koronoioy

του ΙΚΥ ή να έρθετε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του προγράμματός σας.

 

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον για τον κορωνοϊό – Covid -19

Χρήσιμες επισημάνσεις για εκπαιδευτικούς και σχολεία»  του Εργαστηρίου Σχολικής ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία σχετικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον για τον κορωνοϊό – Covid -19.

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/psychologiki-stirixi-st-sxolei-gia-koronoio_covid19.pdf

Παρακαλούμε να προωθήσετε το παραπάνω έντυπο το συντομότερο δυνατό στις Σχολικές Μονάδες που υπάγονται στην διεύθυνση σας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

καθ. Σίσσυ Χατζηχρήστου