fapjunk.com teensexonline.com
11 Μαΐου – Εθνική ημέρα πρόληψης θαλασσίων ατυχημάτων και πνιγμών – ΔΠΕ Κυκλάδων

H Eλλάδα είναι η πρώτη χώρα που θεσπίζει την ”Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών”. Πρόκειται για μία κoινή πρωτοβουλία του Υπ. Ναυτιλίας και του Safe Water Sports με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στη χώρα μας με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης, και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Προτεραιότητα μας είναι η εκπαίδευση των παιδιών να ξεκινήσει από τις πολύ μικρές ηλικίες.
Για να μην θρηνήσουμε καμία απώλεια ζωής ξανά!

Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να είναι ασφαλείς στο νερό και στη θάλασσα Το καλοκαίρι πλησιάζει… Στις παραλίες κάθε χρόνο τα παιδιά μας απολαμβάνουν τη θάλασσα και τα παιχνίδια σε αυτήν. Πόσα πράγματα, όμως, γνωρίζουν τα παιδιά για την ασφάλειά τους στη θάλασσα και το νερό;
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του SafeWaterSports, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προσφέρει – μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία -όλες τις απαραίτητες γνώσεις. Επιλέξτε την υλοποίηση μιας απλής παρουσίασης ή κάποια(ες) από τις προτεινόμενες δραστηριότητες του προγράμματος οι οποίες καλύπτουν τις βασικές γνώσεις που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για την ασφάλειά τους στο νερό (κολυμβητήρια) και τη θάλασσα (κολύμβηση, θαλάσσια σπορ και αναψυχής).

Οι δραστηριότητες του προγράμματος είναι διαθεματικές (π.χ. ελληνική γλώσσα, ξένη γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, πληροφορική, εικαστικά,  φυσική αγωγή) και μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος (ευέλικτη ζώνη).

Κάντε click εδώ για να κατεβάσετε το φυλλάδιο του προγράμματος.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet.
Τα σχολεία που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα καθώς και στο πρώτο ετήσιο συνέδριο των Θαλασσοφυλάκων που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή για να υποβάλετε αίτηση για αυτό, κάντε click στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://e-learning.safewatersports.gr/el/static/educational_program

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε επίσης να τηλεφωνήσετε στο 2108029428 (Υπεύθυνη προγράμματος κα. Ελίζα Νικοτιάν)