fapjunk.com teensexonline.com
4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους – ΔΠΕ Κυκλάδων

Στο χρόνο που μεσολάβησε από το 3ο Συνέδριο (Απρίλιος 2016), η Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ) κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο χώρο της θεραπείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα. Οι εφαρμογές του γνωσιο-συμπεριφοριστικού μοντέλου, τόσο στην Εκπαίδευση/Ειδική Αγωγή όσο και στο χώρο της σωματικής υγείας, ωθούν τους ειδικούς αυτών των χώρων να ζητούν εξειδικευμένες γνώσεις.

Η ελληνική βιβλιογραφία έχει πλέον εμπλουτισθεί με σειρά βιβλίων και εγχειριδίων για θεραπευτές όσο και για άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με τα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειές τους. Από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ξεκίνησε συστηματική εξειδίκευση στη ΓΣΘ παιδιών και εφήβων, η οποία συνεχίζει και έχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση. Για πρώτη φορά, το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ξεκίνησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στη ΓΣΘ παιδιών και εφήβων μέσω e-learning (webinar), σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ.

Στο «4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους» ευελπιστούμε να εμβαθύνουμε στην κλινική πράξη, μέσα από πολλά παραδείγματα εφαρμογής ΓΣ προσεγγίσεων, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, και σε διαφορετικά πλαίσια, για την αντιμετώπιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους.

Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή και με της τρίτης γενιάς ΓΣΘ, οι οποίες βασίζονται στην ενσυνειδητότητα και στην αποδοχή του εσωτερικού βιώματος και έχουν εφαρμογή κυρίως στους εφήβους. Μέσω εισηγήσεων που θα εστιαστούν στην παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων στο χώρο της ΓΣΘ παιδιών και εφήβων και των εργαστηρίων στόχος μας είναι οι ειδικοί που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους να έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε το Συνέδριο με τη συμμετοχή σας.

Για την Οργανωτική Επιτροπή:
Πρόεδρος: Ιωάννα Γιαννοπούλου
Συντονίστριες: Χριστίνα Βαρβέρη, Γεωργία Κακλαμάνη, Ρόζα Λάϊους
Για την Επιστημονική Επιτροπή:
Πρόεδρος: Κατερίνα Αγγελή

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Μαρία Λεβέντη
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

…δόθηκε παράταση μέχρι τις 22/01/2019 σχετικά με την υποβολή περιλήψεων για το «4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους», που θα γίνει σε επιστημονική συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στις 30-31 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.

Η υποβολή περιλήψεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο: https://childcbt2019.synedry.com