fapjunk.com teensexonline.com
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών (παράταση υποβολής εργασιών) – ΔΠΕ Κυκλάδων

Η οργανωτική επιτροπή του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών, μετά από αιτήματα ομάδων που θέλουν να συμμετέχουν, παρατείνει την προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2018. 

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr/) διοργανώνεται από 23 Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, 7 φορείς και δεκάδες μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία των μαθητών.

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων(τεχνουργημάτων) με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών  ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων-περιβάλλοντος, έξυπνα αντικείμενα, διατάξεις έγκαιρης ειδοποίησης, αυτόνομα οχήματα, κατασκευές που φοριούνται (wareables), εφαρμογές ψυχαγωγίας, υγείας-ευεξίας, εξοπλισμό εργαστηρίων, έργα εκπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών και εφαρμογές ΙοΤ.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών σχολείων από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στην 1η φάση του Διαγωνισμού θα πρέπει να υποβάλλουν την ιδέα  τους και την τεκμηρίωση της έως και τις 15/12/2018.  Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται κάποια κατασκευή αλλά η αναλυτική περιγραφή της ιδέας και του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί.

Στην οργανωτική επιτροπή  του διαγωνισμού συμμετέχουν πάνω από 100 μέλη της ακαδημαϊκής και της εκπαιδευτικής κοινότητας από την Ελλάδα και την Κύπρο, που συντονίζουν το διαγωνισμό και διοργανώνουν ενημερωτικές συναντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα για τον διαγωνισμό στο robotics.ellak.gr