fapjunk.com teensexonline.com
Μια καλή πρακτική 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης – ΔΠΕ Κυκλάδων

Σας κοινοποιούμε μια πρακτική που ακολουθήσαμε από το τέλος του 2017 και μετά, στο Σχολείο.

Λίγα παλιά θρανία κι ένα ξύλινο γραφείο μας έδωσαν την αφορμή για να σκεφτούμε να δημιουργήσουμε μια γωνιά στο χωλ του σχολείου.

Η γωνιά αυτή ονομάστηκε  « Το μουσειάκι μας :¨Η παλιά τάξ稻.

Στο σημείο εκείνο έγινε η αναπαράσταση μιας παλιάς τάξης: Ο μαυροπίνακας, το σφουγγάρι, οι κιμωλίες, η έδρα, τα ξύλινα θρανία. Ο τοίχος διακοσμήθηκε όπως πριν από 40- 50 χρόνια. Μια κούκλα φόρεσε τη μαθητική ποδιά…

Σε ένα ρετρό έπιπλο συγκεντρώθηκαν παλαιότερα σχολικά βιβλία, έπαθλα, είδη γραφικής ύλης, διακοσμητικά τετραδίων, ενώ στον τοίχο  τοποθετήθηκαν φωτογραφίες τάξεων από τον μεσοπόλεμο και μετά, το 1ο αρχιτεκτονικό σχέδιο του 2ου Δημοτικού και η ιστορία του Σχολείου μαζί με φωτογραφίες μαθητών του σε διαφορετικές χρονολογίες.

Στη συγκέντρωση του υλικού βοήθησαν όλοι: μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς…

Οι μαθητές μας περιηγήθηκαν το μουσειάκι, έμαθαν την ιστορία του. Το αγάπησαν και το φροντίζουν. Έμαθαν να σέβονται το χώρο, να μην αγγίζουν τα εκθέματα αλλά να τα κοιτάζουν από απόσταση.

Μια ανακοίνωση στον τοπικό τύπο θα δώσει την ευκαιρία σε συντοπίτες να φέρουν και άλλο υλικό στο Μουσείο. Το περιμένουμε με χαρά.

Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση αυτής της ιδέας έγινε η αφορμή να ενωθούν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας σε μία κοινή δράση με έναυσμα την  ιστορία του σχολείου.

Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Μαριλένα Γιαννούλη