fapjunk.com teensexonline.com
Κάλεσμα για συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΔΠΕ Κυκλάδων

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών απευθύνεται σε ομάδες μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ).  Ο Διαγωνισμός έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους και δεν προωθεί σε μαθητές και τις οικογένειες τους προϊόντα συγκεκριμένων εταιρειών.

  • Θεματολογία του Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων (τεχνουργημάτων) με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών  ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων-περιβάλλοντος, έξυπνα αντικείμενα, διατάξεις έγκαιρης ειδοποίησης, αυτόνομα οχήματα, κατασκευές που φοριούνται (wareables), εφαρμογές ψυχαγωγίας, υγείας-ευεξίας, εξοπλισμό εργαστηρίων, έργα εκπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών και εφαρμογές ΙοΤ.  (π.χ. Open source robotics, openrobothardware, κλπ).

  • Συμμετοχή στον Διαγωνισμό

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών σχολείων από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Στην 1η φάση του Διαγωνισμού θα πρέπει να υποβάλλουν την ιδέα  τους και την τεκμηρίωση της μέχρι τις 31/10/2018.  Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται κάποια κατασκευή αλλά η αναλυτική περιγραφή της ιδέας και του ανοιχτού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί.

Στην 2η Φάση του Διαγωνισμού  θα επιλεγούν οι 100 καλύτερες προτάσεις από όλες τις κατηγορίες του Διαγωνισμού (Δημοτικά- Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ) οι όποιες θα κληθούν να υλοποιήσουν τα έργα τους μέχρι τις 27 Απριλίου 2019.

Η οργανωτική – επιστημονική επιτροπή θα επιλέξει τα 3 καλύτερα έργα ανά κατηγορία (σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης (σύνολο 12) (3 έργα από Δημοτικά- 3 από Γυμνάσια –  3 από ΓΕΛ – 3 από ΕΠΑΛ) τα οποία θα παρουσιαστούν στον Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • Διοργανωτές του Διαγωνισμού

Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΑΤΕΙ Αθηνών και ΑΤΕΙ Πειραιά),  Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,  ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,  Πανεπιστήμιο Πατρών,  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,  ΤΕΙ Πελοποννήσου,  ΙΤΥΕ Διόφαντος,  Ε.Π.Υ, Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση,  Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα για τον διαγωνισμό στο robotics.ellak.gr.