fapjunk.com teensexonline.com
Ευχές Γενικού Γραμματέα προς όλους τους εκπαιδευτικούς – ΔΠΕ Κυκλάδων

Μαρούσι, 20-12-2017

Εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας καλές γιορτές, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διευκολύνει το σημαντικό έργο που επιτελείτε.

Την χρονιά που τελειώνει προχωρήσαμε σε σημαντικές αλλαγές  σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως η επέκταση της λειτουργίας σε 800 ολιγοθέσια σχολεία του ολοήμερου προγράμματος και τον εμπλουτισμό τους με νέα γνωστικά αντικείμενα, την ψήφιση του ΠΔ 79/2017 με το οποίο νομοθετούνται σημαντικές πτυχές της σχολικής ζωής που ήταν χρόνια αιτήματα των εκπαιδευτικών, το πρόγραμμα «η τσάντα στο σχολείο», η δυνατότητα επαναληπτικής εξέτασης στις Πανελλαδικές, η έγκαιρη έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια, μείωση των γραπτά εξεταζόμενων μαθημάτων στα Γυμνάσια και την Γ’ τάξη των Λυκείων, η ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής, η καθιέρωση της μαθητείας στην Επαγγελματική εκπαίδευση και το πρόγραμμα «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ».

Όλα αυτά δεν είναι αρκετά για την προώθηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης που παρέχουμε στους μαθητές και για τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών. Είναι όμως ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Με τη συνεργασία όλων και με τις προτάσεις σας μπορούμε την επόμενη χρονιά να καταφέρουμε περισσότερα.

Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει κάθε καλό σε σας, τις οικογένειες σας και σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στον τόπο μας.

Γιώργος Αγγελόπουλος

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων