fapjunk.com teensexonline.com
Εικαστική Μαθητική Έκθεση με την υποστήριξη του Τμήμ. Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ΔΠΕ Κυκλάδων

Ημερομηνία: 1/11/2017

Προς
Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄& Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου
Ομήρου 15 και Εστίας 2
Σύρος 84100

Θέμα: Εικαστική Μαθητική Έκθεση με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δικτύου Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου (Δ.Ε.Ε.Π.Σ.), το  Σωματείο της Λέσχης Ποσειδωνίας Σύρου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών Μαθημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου και της Σύρου συνδιοργανώνει ανοιχτό κάλεσμα προς τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και σε όλους τους μαθητές τους με στόχο τη δημιουργία και παρουσίαση πρωτότυπων εικαστικών έργων.

Σκοπός της έκθεσης είναι:

  1. Ταξίδι της φαντασίας μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας
  2. Καλλιέργεια της εικαστικής έκφρασης με έμφαση στη νησιωτικότητα και την κοινή νησιωτική καταγωγή των μαθητών.
  3. Εξάλειψη των αποστάσεων μεταξύ των νησιών μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και πληροφοριών μεταξύ των μαθητών.

Η εικαστική δράση με θέμα «Διαδρομές – Εν πλω», ανοιχτή σε νέες προτάσεις και ιδέες, επιδιώκει να εκφράσει τις σκέψεις των μαθητών για τις διαδρομές που κάνουν στη ζωή τους με όποιον τρόπο και αν γίνονται αυτές. Οι μαθητές μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν εικαστικά έργα με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, δισδιάστατα ή τρισδιάστατα έργα, παρουσιάσεις, βίντεο, κατασκευές, ομαδικά έργα, έργα με συνοδευτικά κείμενα κ.ά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους:

1) Στη Λέρο, στο Παλαιό Τελωνείο της Αγίας Μαρίνας με συμμετοχές των μαθητών των σχολείων των νησιών της Λέρου και των Λειψών, από 11 έως 17 Μαΐου 2018. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την επιμέλεια της ζωγράφου και εκπαιδευτικού καλλιτεχνικών μαθημάτων Β/θμιας εκπαίδευσης Χαράς Χρυσανθάκη.

2) Στη Σύρο, στις αίθουσες του Πολιτιστικού Συλλόγου Λέσχης Ποσειδωνίας Σύρου από 15-6-2018 έως και τις 15-7-2018, όπου θα εκτεθούν όλα τα έργα των συμμετεχόντων. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωριστούν από κοντά μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Τελική ημερομηνία αποστολής ψηφιακών φωτογραφιών των έργων στον ιστότοπο https://diadromesenlpo.blogspot.gr ορίζεται η 1η Απριλίου 2018. Τελική ημερομηνία αποστολής των πρωτότυπων έργων στη Σύρο ορίζεται η 1η Ιουνίου 2018.

Μετά το τέλος της έκθεσης θα σταλεί σε όλα τα σχολεία που έλαβαν μέρος ,σε ηλεκτρονική μορφή η παρουσίαση της έκθεσης στη Σύρο. Επίσης θα αποσταλούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές καθώς και στους εκπαιδευτικούς που θα συμβάλλουν στην έκθεση. Όλα τα έργα θα προβληθούν στον χώρο της έκθεσης στη Σύρο με ψηφιακή παρουσίαση, ώστε οι μαθητές όλων των σχολείων να έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να έχουν πρόσβαση στις δημιουργίες των μαθητών των άλλων σχολείων. Η εταιρεία Blue Star Ferries με την ευγενική της προσφορά θα διαφημίσει την έκθεση στις οθόνες των πλοίων της, που εκτελούν τη διαδρομή Σύρο- Λέρο και θα προσφέρει δωρεάν εισιτήρια στους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, εφόσον επιθυμούν να μετακινηθούν από το νησί τους για να επισκεφθούν τους εκθεσιακούς χώρους των νησιών όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκθέσεις.

Όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων θα επιθυμούσαν να λάβουν μέρος στη δράση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με την υπεύθυνη του Δ.Ε.Ε.Π.Σ. κ. Αΐλίν Botsford – Βελισσαροπούλου. Όσοι θα συμμετέχουν στη δραστηριότητα θα έχουν την δυνατότητα να θέτουν τα ερωτήματά τους και να ενημερώνονται σχετικά με την πορεία των εκθέσεων στον ιστότοπο https://diadromesenlpo.blogspot.gr

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εγκρίνετε και να προωθήσετε το κάλεσμα για αυτή τη δράση στα σχολεία της αρμοδιότητάς σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Eileen Botsford – Βελισσαροπούλου

Εικαστικός εικαστικός, εκπαιδευτικός

 

Λεωνίδας Ζησιμάτος

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Σωματείου Λέσχης Ποσειδωνίας Σύρου