fapjunk.com teensexonline.com
Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες από τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου-Τήνου-Μυκόνου – ΔΠΕ Κυκλάδων

63078_1

Ο πόλεμος, η φτώχεια και η εξαθλίωση αποτελούν τις βασικές αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, αναζητώντας έτσι τη δυνατότητα επιβίωσης και αξιοπρεπούς ζωής σε άλλες χώρες, μπαίνοντας σε μια επικίνδυνη και αβάσταχτη περιπέτεια : την προσφυγιά. Η σημερινή πρωτοφανής προσφυγική κρίση δεν είναι ένα ?φυσικό? φαινόμενο, αλλά η πολύ απτή συνέπεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Η στάση της Ε.Ε και των κυβερνήσεών της είναι κυνική, ακροδεξιά και απάνθρωπη. Συνεχίζουν να οικοδομούν φράχτες και στρατόπεδα εγκλεισμού των προσφύγων. Στο ανθρώπινο δράμα που διαδραματίζεται στο Αιγαίο με δεκάδες πνιγμένους ανθρώπους καθημερινά, απαντούν με τη Frontex και τη Νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο. Αντίθετα ο εργαζόμενος λαός δεν μένει άπραγος αλλά δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό κώδικα ηθικών αξιών .

Συναδέλφισσες / οι

Χωρίς να μας διαφεύγει πως καμιά οριστική λύση δεν πρόκειται να επιτευχθεί, αν δεν ηττηθεί η πολιτική που γεννά πόλεμο, φτώχεια και προσφυγιά καλούμαστε, άμεσα, ως εκπαιδευτικοί να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν αυτή την κρίσιμη στιγμή οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Σε αυτή την κατεύθυνση :

?Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναδείξουν παιδαγωγικά στις σχολικές τάξεις θέματα που σχετίζονται με την προσφυγιά, τη μετανάστευση και τον πόλεμο.

?Μετατρέπουμε τα σχολεία μας σε χώρους συλλογής υλικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες. Τα αναγκαία είδη αυτή τη στιγμή είναι : α. γάλατα μακράς διαρκείας , χυμοί ατομικής συσκευασίας, ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κτλ) γάλα για βρέφη και παιδιά σε σκόνη β. Είδη υγιεινής όπως πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, κρέμες συγκάματος για βρέφη, αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια κτλ γ. Φάρμακα όπως Αεροτσάμπερ για παιδιά, Tobrex – Tobratex (κολλύριο για τα μάτια) Otrivin (για τη μύτη) Zovirax (δερματικό) Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30.
Κάθε σχολείο που θα συγκεντρώνει την υλική βοήθεια να επικοινωνεί με τα μέλη του συλλόγου. Θα στείλουμε τη βοήθεια μέσω της κίνησης πολιτών Σύρος: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ο τόπος συγκέντρωσης γίνεται στο παλιό ?ΑΓΟΡΑ?. Καλούμε τους συλλόγους να ολοκληρώσουν τη συγκέντρωση της βοήθειας μέχρι την Παρασκευή 18 Μάρτη.